Nejste přihlášen/a.
Mám problém: V total commanderu bych rád vytvořil číselnou posloupnos založené složky, např.složka 3026 - rád bych vytvořil číselnou řadu 3126 až např. 5026. V CTRL M to nejde. Děikuji
doplněno 04.08.26 01:50:
Děkuji všem kolegům za dobrou inspiraci. Pistím se do toho.
2x
1. Otevřete si v TC složku, kde chcete novou řadu vytvořit.
2. Stiskněte klávesu F7 (Vytvořit adresář)
3. Do políčka pro název složky zadejte přesně tento zápis v hranatých závorkách: [3126..5026]
4. Dejte ok popř enter
TC během jedné sekundy automaticky vytvoří všech 1 901 složek od čísla 3126 do 5026.
Pokud byste před číslem potřeboval nějaký text, stačí ho napsat před závorku, například Složka_[3126..5026]
Nebo jednoduše přes cmd cmd /c for /L %i in (3126,1,5026) do mkdir "%i"
jšel bych na to stejně podobně(hromadné přejmenování pro názvy),, akorát nevím tedy zda Nová složka F7 umí ten zápis - sepsal jsem to v mé radě.
Ty poslední body míchající cmd mi připomínají výplod AI = zbastlení x postupů, když právě hromadné přejmenování je přímo pod nosem.
0x
Ikdyž TC nepoužívám, schváně jsem si o tom něco vyhledal, program si stáhl a vyzkoušel, ne jako rádoby rádce předemnou... Tady je funkční postup:
Klávesa F7 – tlačítko +- vpravo vedle pole pro název složky – z nabídky vybrat <1-10>[C] počítadlo – číselný rozsah 1-10 přepsat na vámi požadovaný rozsah, tedy 3126-5026 – potvrdit klikem na OK
0x
Tohle jsem kdysi dělal tak, že jsem v excelu (dnes bych použil LO Calc) udělal seznam a do dalšího sloupečku k tomu přidal md. Prostě aby výsledkem byl příkaz pro vytvoření složky daného jména (ve windows md v linuxu mkdir a jméno nové složky; windows klidně vytvoří i cestu z víc složek, v linuxu to taky nějak jde, ale z základu název s lomítkem odmítne).
Ten sloupeček jsem zkopíroval a uložil do souboru s příponou bat a spustil.
Je samozřejmě milion dalších způsobů.
CTRL+M je příkaz na hromadné přejmenování, složky už musí existovat, ale klidně je můžete přejmenovat podle číselné řady (C3126).
Pro tenhle účel bych se zaměřil spíš na příkaz for (funguje v total commanderu taky F9 na spuštění příkazového řádku v aktuální složce?), prostě dejte for /? a z té nápovědy to stvoříte, alespoň mě se to vždy povedlo. Příkaz který chcete provádět je md %proměnná ale nejdřív dejte echo%proměnná a když to bude pracovat - dostanete požadované názvy, nahraďte příkaz echo příkazem md.
Mě by teda vyšlo:
for /L %P in (3126,1,5026) do md %P
vše napsané na jeden řádek. Přesně podle helpu.
0x
plusoval jsem josefovu radu, sel bych na to stejně.
Nezkoumám, zda je to výplod.AI. Ale šel bych na to stejně.:
1. Přinutit udělat velké množství složek. Nevim kolk jich chcete ale napadá mě " násobné " množení. Uděláte x složek, označíte je, dáte ctrl+c,ctrl+v. Takhle kopírujete násobky. složek...
2. Funkce Hromadné přejmenování - šablona obsahující [C]
doplněno 31.07.26 17:52:
Pak je otázka proč trváte na TC. POkud máte jiný OS potom stačí příkaz linuxu
mkdir prdix{2091..3072}
případně seq 1 1 10 |xargs -n1 mkdir
Co s těmi adresáři chcete dělat? něco tam kopírovat? To mis píš připadá jako problémek následní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.