Nejste přihlášen/a.
Zřejmě definitivně dosloužila jehličková tiskárna na které jsem tiskl adresy na obálky. Mám laserovku, ale do ní nelze použít dnes běžné samolepící obálky. Údajně existují obálky přímo do laserovek určené, ale když jsem se ptal v kamenném papírnictví (jinak velmi dobře zásobeném), koukala na mě prodavačka jak tele na nová vrata. Ani na Internetu jsem nic takového nenašel, i když odkazů na ně je spousta. Stejně tak obálky bez lepidla, či "olizovací" obálky se už nikde nevyskytují. Slavný "Ejáj" radí nesmysly. Kde bych takové obálky v rozumném množství sehnal? Mají nějaké speciální označení? ![]()
2x
Řešení by to asi bylo, ale pro mě to není moc praktické. Netisknu větší množství najednou, takže jsou štítky na archu pokaždé jinde. Musel bych pro každý štítek upravovat místo kam se má tisknout.
To je okénková obálka, o které píšu níže. Netřeba nic tisknout.
A pokud jde o adresu odesílatele, na to mám razítko.
Jak velkou? Obálky smí být o rozměrech:
délka nejméně 140 mm, nejvíce 235 mm; šířka nejméně 90 mm, nejvíce 120 mm; tloušťka zásilky až 5 mm.
---
C6: 114 x 162
DL:110 x 220
C6/C5: 114 x 229
C5: 162 x 229
Provedení a úprava adresní strany ob/... a psaní
No ona nedosloužila tiskárna (epson LQ1050+), ale byl jsem nucen přejít na Windows 11 a v nich neexistuje pro onu tiskárnu ovladač. Jediný, který jsem našel mi málem zaviroval PC
. Náhradní ovladač, který se značným omezením trochu fungoval odmítl minulý týden bez varování spolupráci uprostřed stránky a už se mi ho nepovedlo zprovoznit.
0x
Na laserovku musíš použít obálky označené jako "laser compatible / pro laserový tisk". Běžné samolepicí se v laseru zkroutí nebo uvolní lepidlo. Prodávají je e‑shopy typu Papírnictví Pavlík, Office Depot, Xerox obálky, případně hledej "obálky bez samolepicí chlopně – pro laser". V kamenných obchodech je skoro nemají.
V tom je právě ten problém - i když zadám, že hledám "obálky bez samolepicí chlopně", či podobný dotaz, objeví se sice desítky nabídek, ale všechny jsou samolepící.
0x
K čemu adresu tisknout na obálku?
Používám okénkové obálky, kde je adresa vidět průhledem s průsvitnou folií.
Jak velké obálky máte na mysli?
Klasické obálky formátu "DL". Průhledné okénko je nežádoucí, na vloženém dokumentu adresa uvedená není.
0x
1/ ze by byl takovy probkem tisknout na obalky laserovkou? ...
2/ pokud je problem tisknout na samolepici obalky, proc neni problem tisknout na samolepici stitky? ...
Laserový tisk na samolepící obálky se obecně nedoporučuje, až přímo zakazuje. Místa s lepidelem se mohou deformovat a lepidlo může vážně poškodit vypalovací válec tiskárny. Podrobnosti najdete, když si do "Ejáje" zadáte dotaz: "proč se nedoporučuje laserový tisk na samolepící obálky?"
Proč to na štítky jde netuším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.