Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tisk obálek na laserové tiskárně

Od: magdon®

Zřejmě definitivně dosloužila jehličková tiskárna na které jsem tiskl adresy na obálky. Mám laserovku, ale do ní nelze použít dnes běžné samolepící obálky. Údajně existují obálky přímo do laserovek určené, ale když jsem se ptal v kamenném papírnictví (jinak velmi dobře zásobeném), koukala na mě prodavačka jak tele na nová vrata. Ani na Internetu jsem nic takového nenašel, i když odkazů na ně je spousta. Stejně tak obálky bez lepidla, či "olizovací" obálky se už nikde nevyskytují. Slavný "Ejáj" radí nesmysly. Kde bych takové obálky v rozumném množství sehnal? Mají nějaké speciální označení? *zmateny*

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mudrsova
hodnocení

2x
Nebude lepší tisk na samolepicí štítky? Finančně to bude mozna drazsi,ale štítky se můžou hodit i jinde a můžete použít libovolnou obálku...
jk2021

Chytré řešení.

hodnocení

Řešení by to asi bylo, ale pro mě to není moc praktické. Netisknu větší množství najednou, takže jsou štítky na archu pokaždé jinde. Musel bych pro každý štítek upravovat místo kam se má tisknout.

mudrsova
Stačit tisknout odshora a podklad po odlepenych stitkach odstrihnout. Nejaky odpad tam bude,ale pořád v pohode...

hodnocení

1x
Našel jsem tuhle
svetobalek.cz/...
Hledal sem "Obálky pro laserový tisk"

To je okénková obálka, o které píšu níže. Netřeba nic tisknout.

A pokud jde o adresu odesílatele, na to mám razítko.

hodnocení

juraja - potřebuji obálku bez okénka.

Jak velkou? Obálky smí být o rozměrech:

délka nejméně 140 mm, nejvíce 235 mm; šířka nejméně 90 mm, nejvíce 120 mm; tloušťka zásilky až 5 mm.

---

C6: 114 x 162

DL:110 x 220

C6/C5: 114 x 229

C5: 162 x 229

Provedení a úprava adresní strany ob/... a psaní

Tak olizovaci
sevt.cz/...
hodnocení

vibe2 - klasická DL:110 x 220

hodnocení

jurauja - Ani pod krásným názvem "olizovací" jsem obálky formátu DL na internetu nenašel.

hodnocení

0x
OT: Jak může jehličková dosloužit? Jsou nesmrtelný, jako Nokie.
hodnocení

No ona nedosloužila tiskárna (epson LQ1050+), ale byl jsem nucen přejít na Windows 11 a v nich neexistuje pro onu tiskárnu ovladač. Jediný, který jsem našel mi málem zaviroval PC :(. Náhradní ovladač, který se značným omezením trochu fungoval odmítl minulý týden bez varování spolupráci uprostřed stránky a už se mi ho nepovedlo zprovoznit.

hodnocení

0x

Na laserovku musíš použít obálky označené jako "laser compatible / pro laserový tisk". Běžné samolepicí se v laseru zkroutí nebo uvolní lepidlo. Prodávají je e‑shopy typu Papírnictví Pavlík, Office Depot, Xerox obálky, případně hledej "obálky bez samolepicí chlopně – pro laser". V kamenných obchodech je skoro nemají.

hodnocení

V tom je právě ten problém - i když zadám, že hledám "obálky bez samolepicí chlopně", či podobný dotaz, objeví se sice desítky nabídek, ale všechny jsou samolepící.

Ty nesamolepicí se dnes skoro neprodávají. Pro laserovky existují jen ‘obálky pro laserový tisk / laser compatible’, ale většina e‑shopů je špatně označuje. Zkus hledat ‘obálky bez lepidla – laser’ nebo ‘gumo‑pryžová klopa’. Ty jsou do laseru bezpečné.

hodnocení

0x

K čemu adresu tisknout na obálku?

Používám okénkové obálky, kde je adresa vidět průhledem s průsvitnou folií.

Jak velké obálky máte na mysli?

hodnocení

Klasické obálky formátu "DL". Průhledné okénko je nežádoucí, na vloženém dokumentu adresa uvedená není.

Nic vám nebrání vytisknout si na kus papíru adresu (na správné místo) a vložit spolu s další zásilkou do obálky s okénkem.

hodnocení

0x

Cez virtualBox by tá stará tlačiareň nešla?

hodnocení

0x

V technických parametrech této je uvedeno, že lze použít i pro suchý toner, což by se mělo týkat drtivé většiny laserových tiskáren.

obálka DL 110 x 2/...

Toto jen pro příklad a tip pro další hledání

hodnocení

0x

Možná to je úplná pitomost, ale co adresu natisknout na samolepící štítek a ten potom nalepit na obálku?

km
hodnocení

0x
premyslim:
1/ ze by byl takovy probkem tisknout na obalky laserovkou? ...
2/ pokud je problem tisknout na samolepici obalky, proc neni problem tisknout na samolepici stitky? ...
hodnocení

Laserový tisk na samolepící obálky se obecně nedoporučuje, až přímo zakazuje. Místa s lepidelem se mohou deformovat a lepidlo může vážně poškodit vypalovací válec tiskárny. Podrobnosti najdete, když si do "Ejáje" zadáte dotaz: "proč se nedoporučuje laserový tisk na samolepící obálky?"

Proč to na štítky jde netuším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]