Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozchodit tiskárnu?

Od: studlan* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Mám tiskárni Lexmark Z2420, doplnil jsem do ní inkoust, ale když chci tisknout, vyběhne hláška, že v tiskárně došel inkoust a nepustí mně to dál. Nevíte, jak to rozchodit? Předem děkuji za odpověď.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Dal jste do ní original tiskovou kazetu ,nebo jenom doplnil barvu do staré?

studlan*

Dal jsem do staré novou náplň.

alf*
hodnocení

0x

to je náhoda, žena má HP PSC 1315, vyměnila náplň a také, že tam není inkoust a pro zpestření ta tiskárna místo této občas obšťastní hláškou chyba tiskové kazety. Výsledek je ovšem stejný, tisknout není možné. Strávil jsem na tom asi tři hodiny dnes odpoledne a rady nápovědy jsou stejné buď vyměňte náplň (blbost - je nová origoš) nebo očistit kontakty kazety (to jsem dělal asi 10x) Za celé odpoledne jsem ji přiměl vytisknout asi tři stránky v okamžiku kdy zapoměla na jednu z těch hlášek, ale jinak pořád mele své dvě písničky. A to ještě pokaždé tiskne ty kalibrační stránky a kalibraci nelze provést protože hledá *.msi na zdroji jedna, což tedy nevím co je protože má na počítači jen disky od A do H. Prohledl jsem instalační CD, žádný msi soubor na něm není. No už předběžně koukám po nové. HP nikdy více, tolik srandy jako s touhle jsem si nikdy neužil.

celp*

Stejně bych vyzkoušel originál kazetu.Pokud má čip nedá se jen tak ošidit.

Alfe já mám HP Business Inkjet 1000 a jsem spokojený.Není to o náhodě,ale o tom kolik do toho chce kdo vrazit.

alf*

no nevrazili jsem málo, 6900 stála a je krmená je originály.

I nová originální cartridge může být vadná...

troja*

Tak nevím, mám HP1400 za pár ňafů ( 2550,- Kč z 2.6.2006) a chodí na doplňovaný kazety. Když vyměním jednu kazetu, pustím kontrolní výtisk, dám oskenovat a už frčí dál. Fotky kopíruje v lepší kvalitě než je předloha (lepší bílá - viditelně na košilích, i když to můžebýt fotopapírem) a jen jednou jsem ji musel odpojit - odinstalovat. Znova nainstalovat z připojeného CD a samozřejmě potom připojit USB.

stevo5*
hodnocení

0x

Ak si len doplňoval kazetu atramentom, podľa návodu k tlačiarni si skús vypnúť sledovanie hladiny atramentu. Prídeš síce o možnosť sledovať jeho množstvo, ale malo by to umožniť pokračovať v tlači.

Iná možnosť je - ak je na kazete čip tak si zohnať Reseter čipu. Neviem ale či existuje aj na tvoj typ kaziet, skús googliť. Reseter umožní aby sa dalo pokračovať v sledovaní hladiny atramentu a aj tlačiť - aj ak sa používa len napĺňanie atramentu do kazety. Všetky tieto postupy - dopĺňanie kaziet atramentom, používanie resetera na čip - so sebou nesú vždy určité riziko, každý to robí na vlastnú zodpovednosť. V prípade poškodenia tlačiarne je to dôvod na stratu záruky.

pepa87*
hodnocení

0x

někdy to jde obejít tak, že se tam nejdřív dá ještě trochu plná, originál, se kterou to funguje a bez vypnutí, za chodu se vymění za tu doplňovanou, ale pozor, samozřejmě je riziko, že se může poškodit i tiskárna

nepamatuji se kdy naposled jsem vypnul tiskarnu pro vymenu cartridge- ono jde o to ze ty naplne pak nevyjedou a nedostanes se k nim ;)

pepa87*

já to nezkoušel, ale raději nechci radit nějaký postupy, aby se zničila

pepa87*

tak ono se to asi mělo dělat jako za chodu při tisknutí - přidržet vozík a vyměnit

? co to má znamenat

pepa87*

to mi řekl kamarád, že to tak dělá

když se vyměňuje normálně tak to zjistí, že je tam prázdná

troja*

jasně za chodu - totiž tiskárna je zapnuta - otevřeš dvířka ke kazetám - provoz se zastaví a vozík s kazetami (MNĚ HP1500+) vyjede doprava a kazetu vyjmu, novou zasunu, zaklapnu dvířka a sama se začne zarovnávat a ze zásobníku si vezme papír - vytiskne kontrolní stránku - tu dám OSKENOVAT a pak už to jede dál - normál Baťa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]