Nejste přihlášen/a.
Mnoho let používám "osobní organizér" (bůhví proč s názvem "budík"), podobný kalendáři Googlu. Až do nedávna se spouštěl automaticky při náběhu Windows. Fungoval bez problémů ve WinXp, Win7 i Win10. Ani ve Win11 nebyly zpočátku problémy, program se vždy po náběhu Windows spolehlivě automaticky spustil. V poslední době už se nespouští, v aplikacích spouštěných po startu je to vypnuté. Když spouštění zapnu, vše je O.K. a funguje to i po restartu PC. Když ale PC vypnu, po dalším zapnutí se program nespustí a přepínač je opět v poloze "vypnuto". Kde může být problém? Proč Windows mění nastavení, aniž by se mě na to zeptaly? Proč se tak děje až posledních cca 14 dní?
Dík za tip
, CCleaner používám příležitostně, nikdy ale problém nebyl. Jeho automatické spouštění mám naopak vypnuté, ale je fakt, že občas zjistím, že na pozadí běží. Podívám se na to .
CCleaner doporučuji nepoužívat a ideálně odinstalovat. Pro moderní systémy windows nemá žádný přínos. V minulosti ccleaner představoval bezpečnostní riziko. Při nesprávném použití dokáže rozbít systém. Dnešní windows se čistí průbězně sám a dočasné soubory lze vyčistit skrz nastavení->systém->úložiště.
pepík: Ano, ten CCleaner v poslední době stojí zaprd a potřebuje se správně nastavit, ale kontrola registrů a pokročilé vyčištění považuji za jednu z nejlepších funkcí tohoto čističe. Ten kdo si ho nainstaluje poprvé z toho bude hodně zmatený, protože to autoři skoro zdokonalili k nepoužitelnosti
Jo, tak to zřejmě dělal ten CCleaner, který se proti mé vůli spouštěl na pozadí. Když jsem mu cvičně přejmenoval spouštěcí "EXE" soubor, zdálo se to být O.K. (ale zas moc nefungoval), po přejmenování zpět se problém opakoval. Protože jsem nedokázal zabránit jeho automatickému spouštění na pozadí (což původně šlo), trvale jsem ho odinstaloval. Zatím O.K., uvidím, co to provede zítra.
doplněno 09.06.26 08:11:
Tak nic
. CCleaner odinstalován, zbytka ručně vymazány, přesto je dneska ráno přepínač "spuštění po zapnutí" opět v poloze vypnuto.
0x
odinstalace jak a čí? já používá Uninstall již léta k narosté spokojenisti.. Ničí jiný neodinstalovává. Pro kontrolu PC pak 360 Aigo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.