Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v krátkosti kontext: vyklízím byt a zveřejňuji hodně inzerátů na FB. Pokud inzeruji přes marketplace a zároveň při zveřejnění zaškrtnu skupiny, problém to není. Potíž je, když chci inzerovat pouze ve skupině, resp. např. se zeptat ve specifické skupině, má-li nějaká věc hodnotu, a tedy smysl se jí zabývat (typicky např. retro světla). Pak se mi objeví hláška, že "inzerát nelze zveřejnit, pravděpodobně jste ho již zveřejnil, zkuste to později", případně "nelze zveřejnit". Kdesi jsem se dočetla, že to je kvůli tomu, aby se zabránilo spamování - ale projela jsem profil a závadové hlášky a nemám nikde oznámení o blokaci, ani dočasné. Dále jsem dle různých rad, na které jsem se dohrabala online (reddit ap.), vymazala mezipaměť a aktualizovala aplikaci FB na telefonu. Stále stejná situace (počítač i telefon).
Setkal jste se s tím prosím někdo, příp. umíte prosím poradit? Teď zrovna opravdu potřebuju každý kanál, kterým se dá prodávat nebo darovat - nesnáším plýtvání, věci mám za pár korun a je strašná škoda, aby nešly dál! (Marketplace nestačí, je omezený 20 kousky na měsíc - umíte si představit, že při vyklízení bytu je to zoufale málo...)
Předem děkuji za jakoukoliv radu.
2x
Však to píšete! Vyklízím byt a zveřejňuji hodně inzerátů...
FB to vyhodnotil jako spamování, vystavovala jste toho hodně a FB Vás zřejmě omezil? Pokud máte 1inzerát současně ve 20 prodejních skupinách, další už nezveřejníte, ten stávající musíte označit jako prodaný a zároveň počkat, třeba do odpoledne, hned Vás to zřejmě nepustí ho znovu vystavit.
Nemusíte přece vystavovat na MP, vyberte si prodejní skupinu, přes prodat nahrajte fotky, napište text, vyplňte vše potřebné a zveřejněte a zároveň zkontrolujte zda máte možnost- zveřejnit na MP vypnutou. Zkontrolujte, zda máte ostatní prodejní skupiny zafajfkované a dejte zveřejnit.
Ve skupinách, které nejsou prodejní-nemají nákup a prodej, ale jen diskuzi, vystavte růčo přes diskuzi. V tom případě je lepší napsat text + cenu přímo do fotky. Z takových příspěvků totiž občas zmizí text, na fotce ale zůstane. Zároveň tam můžete do 1 inzerátu takových fotek s textem dát víc, ať FB nezahlcujete.
Já osobně jsem na MP skoro vůbec nevystavovala, pro mě ztráta času a povětšinou reagovali jen podvodníci.
doplněno 01.06.26 14:29:
Mně se to celé nezdá..opravdu jste prohlédla zprávy z podpory? Já bych na Vašem místě zkusila vytvořit si na zkoušku svoji prodejní skupinu, je to chvilka.
Zvolila bych soukromou a ve volbách viditelnosti skupiny bych zvolila skrytou- aby se Vám tam nikdo nepřidal. Tam bych zkusila něco vystavit jako správce. Pokud by se ta hláška objevila i tam a nešlo tam vystavit inzerát, nebo něco napsat přes diskuzi, napsala bych na podporu a nahlásila technický problém, zeptala se na podpoře, co s tím?
Samozřejmě tu skupinu můžete potom zrušit tak, že pokud jste zakladatel té skupiny a není tam žádný jiný člen, opustíte ji. Ale jako "jakási přípravna inzerátů" taková skupina vůbec není špatná, mám ji také, i když už nevystavuji.
doplněno 02.06.26 07:13:
@pu potom zbývá ještě další možnost... vytvořte si další profil, podobný tomu stávajícímu. Ten nový profil si na starém profilu přidejte do přátel a pozvete ho do všech skupin, ve kterých jste. Potřebujete k tomu jen jiný e-mail.
Faktem je, že s novým facebook profilem se blbě prodává, ale pokud budete mít v přátelích ten původní, bude tam například jen obrácené jméno, každému to dojde. A zkuste na něm vystavit. Ty věci bych dávala hlavně do regionálních skupin, nabídla osobní převzetí, pokud stanovíte slušnou cenu a není to nějaký fakt zbytečný krám, neměl by být problém se toho zbavit.
Dobrý den,
díky za reakci. Ano, já se domnívám, že mě FB vyhodnotil jako spam, ale zároveň bych očekávala, že mi přijde upozornění; také jsem požádala o kontrolu účtu a výsledek byl, že "váš účet je plně funkční bez omezení".
Právě Vámi popisovaný způsob prodeje/darování byl ale příčina - zveřejňovala jsem hlavně v prodejních/darovacích skupinách, mimo MP. Některé skupiny umožňují dát na více míst, čehož jsem využívala (je to nevyzpytatelné, některé věci se udají na "vetešnictví", jiné na "staré věci", a zase jiné na "nechci do kontejneru" - rozdíl od nula reakcí po desítky komentářů).
Nyní mohu inzerovat pouze přes MP, kdykoliv zkouším napsat do nějaké skupiny samostatně, byť jen s dotazem a bez fotky, nejde to. "Příspěvek jste už asi zveřejnili, zkuste to později." Už je to týden.
Jde mi o to, jestli spíš nemám někde nějaký bug. Protože kontrola dopadla OK, upozornění, že jsem spammer, mi nepřišlo a už je to téměř týden. Proto jsem vznesla dotaz tady. Všechno jsou moje domněnky, nevím, co je skutečná příčina.
Mně právě taky ne, vůbec to nechápu. To s tou vlastní skupinou je dobrý tip, zkusím to (jen teď balím na přesun, tak asi zítra z vlaku) - protože právě ty místní prodejní/darovací skupiny jsou spása, nesnáším vyhazování věcí do popelnice (ale převážet je nemůžu, vlastně ani nechci, jen strašně chci, aby našly ještě uplatnění...). A když je na MP jen těch 20 míst za měsíc, je to fakt zoufale málo.
Dám vědět.
Jo, a ano, poslední zpráva z podpory (z května) říká, že "profil, který jste nahlásil, jsme neodebrali". Toť vše, nic dalšího. Nechápu.
Moc děkuji, že se snažíte pomoci!
(Níže jsem chtěla poslat printscreeny stavu profilu, ale nepropsaly se - prostě vše splňuju a vše je ok...)
Děkuji moc za veškeré tipy a rady. Zejména to poslední - založit nový profil mě napadlo, ale přesně mi běželo hlavou, že to bude na houby, i když je 90 % věcí z bytu k osobnímu předání. To podobné jméno, "navázání přátelství" a další jsou super tipy, které mě nenapadly - mám FB léta, ale původně jen kvůli správě stránek kočkoútulku, s kterým jsem tehdy spolupracovala, a pak jsem plynule přešla jen k prodeji. Občas něco okomentuju, ale to je tak všechno, takže tyhle vychytávky vůbec neznám. Díky moc! Chtěla jsem Vás obodovat, ale za tu dobu, co jsem tu nebyla, už se asi systém změnil a nevidím, že by se to dalo.
Každopádně dnes jsem zkusila cvičně přidat příspěvek do skupiny Obal není odpad a prošel! Takže po sedmi dnech. Vypadá to fakt na blokaci kvůli "spamování" - tohle vědět dopředu, tak aspoň měním texty, jenže já když během let přidala občas něco, nic se nestalo. S tím bytem je samozřejmě nálož inzerce úplně jiná. Ale poučení a teď mám ještě pár týdnů, tak snad ty věci udám. Jsou to pěkné věci za pár šupů a méně pěkné zdarma, chci je hlavně nevyhodit.
Ještě jednou moc děkuji! @andy123
No, tam jsem si požádala o kontrolu a dopadla tak, že mám účet plně funkční. Což neodpovídá realitě. Nebo nevím, kde ta nápověda je a našla jsem něco jiného. Co konkrétně prosím máte na mysli a kde tu nápovědu najdu?
Mimochodem jestli "zOV" znamená z Ostravy, pak vyklízím byt právě v Ostravě - nemáte tip, paní Babko, kam s věcmi? Zejm. nábytek - retro, ale zdarma. Klidně kdybyste věděla o nějakém restaurátorovi, třeba by ho zaujal... Mimo původní vlákno, pardon, ale zkouším už všechno. Děkuji.
V Mariánkách, kousek od náměstí, v kolonce, býval bazar, kde se zabývali likvidací pozůstalosti. Už jsem tam dlouho nebyla, blbě chodím.Nevím, jestli stále je. Mi, mladí zlikvidovali skříňky tak, že je rozebrali a odvezli do sběrného dvora. Gauč mi odvezla nějaká firma, dá se najít na netu. Jinak si najděte, kdy do vaš blízkoti město přistaví velkokapaitní kontejner a je vymalováno. Čekám na něho, protože pod schody mám počítačový stůl s lístkem, že až bude kontejner, tak vyřeším.
V Mariánkách jsem byla
s odkazem na bazar nábytku. Nemohla jsem ho najít, zeptala se místní paní a ta mi sdělila, že už tam není - ale nikdy nebyl online, tak se to dozvíte, až tam jedete. Paní mě odkázala na Vetešnictví ve Vítkovicích, tam čekám na odpověď, jestli o něco bude mít provozovatelka zájem. Ale super tip s velkoobjemovým kontejnerem od města - já hledala jen na přistavení a ty jsou fakt dost drahé, tj. co nezvládneme udat, musíme odvézt do SD (szř učiníme), nicméně třeba regály ze sklepa klidně odnesu do velkoobjemu, když je nikdo nechce ani zdarma (přitom super pevné dřevo, bytelná konstrukce... njn). Děkuju i vám a ať se daří! @babkazov
Něco dávám zdarma, něco za pár šupů - ale nemohu bohužel vkládat příspěvky vůbec do žádné z rubrik/skupin. To je ta potíž - jede mi jenom Marketplace se zaškrtnutím skupin, jichž jsem členem, ale nemohu zveřejnit příspěvek do skupiny samostatně. Absolutně do žádné :-/
0x
Dobrý den, pokud Vás zlobí FCB, tak zkuste nabízet/darovat věci zdarma také viz odkaz. Zdravím!
Dobrý den, díky za tip - znám, roky jsem používala, ale pak mi vadila nedostatečná moderace a nepříliš přátelské uživatelské prostředí a přešla jsem na všezaodvoz. Jenže tyhle stránky fungují v Praze - v Ostravě jsem tak na 10 % toho, co se mi daří udat v Praze
(A občas, protože mě lidi znají z Prahy, mi někdo píše, jestli bych to z té Ostravy nepřevezla...) Nevím, čím to, ale je to moje zkušenost posledních dvou let.
Trpím, protože nejlepší kanál na věci zdarma byly darovací ostravské skupiny na FB, kam teď prostě nemůžu zveřejňovat ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.