Nejste přihlášen/a.
Omlouvám se, ale už delší dobu jsem nepotřeboval AUDACITY, Nyní bych rád získal z filmu ve formátu avi jen několik nahrávek zvuku jako MP3. FFEMPG pro Audacity nainstalován, přehrávka funguje, ale vůbvec se mi nedaří zachytit jen ty vybrané pasáže hudební. I kyž vyberu a označím,některou , program ochorně převede a uloží celý film jaiko MP3, ale vybrané čísti ne. Buďto jsem už tak natvrdlý nebo je to vlastnost audacity převést jem celý film do MP3?
Z toho celku MP3 pak umím v jiném editoru oddělit jen vybrané části - ale není to tak zbytečné?
Děkuji za pochopení pro dědu.
1x
Já tohle řeším zřejmě jako čuně, ale pro mou potřebu nemám důvod hledat elegantnější řešení:
Film si pustím v nějakém přehrávači (třeba VLC), spustím Audacity a daný úryvek zvuku z filmu "ručně" zachytím jako "record" v reálném čase (se "vstupem" v podobě stereokanálu reproduktorů). V případě potřeby rovnou oříznu či jinak upravím, neukládám jako "projekt", jen exportuji do MP3.
0x
Já úpravy zvuku v audacity moc neumím, dělám to jinde. Čekal bych postup, že označím a dám uložit vybranou část, jen nevím, jestli si to nepletu s něčím jiným.
Na mp3 býval mp3 direct cut, měl trochu svérázné ovládání, ale když si na něj člověk zvyknul, pracovalůo se s ním rychle a dobře (žádná rekomprese). Na wave zase magix nebo tak nějak byl ten název (nebyl zadarmo, ale moc nestál, dvě tři stovky, víc určitě ne).
Pro tenhle účel bohatě stačí i VLC, kde dáte převod, nastavíte formát a odkud kam a máte to převedeno i vystřiženo (většinou je potřeba víc iterací, protože ten čas netrefíte přesně, tak v další iteraci přidáte nebo uberete). Pravda je to trochu složitější, než pouhé klikání a označování části, vůbec v tom VLC je to nastavení hodně složité (ale současné verze to mají už předdefinované, dřív se to všechno muselo zadávat ručně a to člověk opravdu musel vědět co dělá), ale já mám nějak tenhle přístup radši (nejradši bych používal nějaký comandline nástroj typu ffmpeg). Dělal jsem to vícekrát. Jindy jsem si to nechal převést celé a potřebné pasáže vystříhal jinde.
0x
FFmpeg je užitečný v příkazovém módu a dobře popsaný i se vzory na Internetu. Na první dotaz ve vyhledávači (bez AI):
Chcete-li z videa extrahovat část zvukové stopy, použijte volbu -ss k zadání počátečního časového údaje a volbu -t k zadání délky kódování, např. od 3 minut a 5 sekund po dobu 45 sekund:
ffmpeg -i sample.avi -ss 00:03:05 -t 00:00:45.0 -q:a 0 -map a sample.mp3
Ostatně téměř veškerý grafický SW užívá FFmpeg.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.