Nejste přihlášen/a.
Mám notebook ASUS X553M, kde mám nainstalovaný Windows 10. V notebooku mám podporu prodlouženou o 1 rok od Microsoftu do konce října 2026. Instalaci nemohu provést proto, že můj hardware není podporovaný Microsoftem. Mám nainstalovanou ochranu AVAST free verze...
1x
V podstatě nic (alespoň zpočátku). Notebook bude dál fungovat, možná se objeví nějaká hláška informující o používání nepodporovaného systému.
Časem se bude systém stávat zranitelnější kvůli chybějící podpoře a bezpečnostním záplatám. Postupně se to pravděpodobně dostane do stádia, kdy se nepřihlásíte do internetového bankovnictví, protože Vás banky nepusí kvůli bezpečnostnímu riziku.
Jestli mohu sdělit svůj názor: Google Chrome Flex bude fungovat.
Je to stejné jako přechod na Linux. Pokud jste zvyklý na Windows, nenajdete tam své oblíbené Windows programy a všechno bude jiné. Sám jsem vyzkoušel přejít několikrát a vždy se Windows kajícně vrátil. Ale možná že u vás to bude jinak.
Každopádně na prohlížení internetu Google Chrome Flex postačí.
@paul1 Na tuhle otázku bohužel nejsem schopen odpovědět. Uvedený OS neznám a nikdy jsem ho nezkoušel. Na PC jsem provozoval jen MS-DOS a Windows. Sice jsem zkoušel i pár distribucí Linuxu, ale nevyhovuje mi, takže jsem na něj nikdy nepřešel.
0x
Na YouTube se dá najít různé videa s návody jak nainstalovat Windows 11 i na počítač s nepodporovaným hardware. Jestli to funguje to nevím. Nemám to vyzkoušené.
0x
Není pravda, že Linux zvládne i starší HW. Některé distribuce Linuxu jsou dokonce ještě náročnější na grafiku, než Windows.
Musí najít nějakou odlehčenou verzi Linuxu, graficky podobnou Windows.
A je pravda, že starší ročníky uživatelů Windows prostě Linux nedají - leda že by používali jen prohlížeč. K čemukoli jinému, zejména k hlubším systémovým zásahům, je potřeba dlouhého prokopávání se hlubinami Linux zádrhelů.
vibe2 - není pravda je hodně odvážné tvrzení (až takové macinkovské
), ale až se tazatel ozve, tak mu nabídnu klidně nějakou odlehčenou verzi OS Linux. Zatím je to jen návrh, který zůstane patně bez povšimnutí, protože prostě Windows a nikdy jinak
.
Na úplně stejným notasu jako tazatel jsem měl nainstalovanej Linux Mint. Chodilo to jedna báseň.
Pokud člověk nepoužívá nějaký spešl programy, tak se s Linuxem dá naprosto v pohodě fungovat. Na novém Linuxu mi jde bez nějakýho složitýho nastavování a shánění ovladačů stará tiskárna HP 5150.
Pravda, trvalo to možná deset let nežli jsem si na Linux zvyknul, ale teď už bych wokna nechtěl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.