Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna rychlosti videoklipu

Od: magdon®

Znáte někdo program "Studio 26" od Pinnaclu? Potřebuji změnit rychlost jen části snímku (a tím její délku). Ve studiu 15 to bylo náramně jednoduché, tady tu možnost nemůžu najít. V originálním staženém návodu jsem to nenašel. "Ejáj" radí nesmyslné možnosti, které v programu nejsou (což není nic mimořádného) *zed*.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

0x

Jedině najít něco ve videích na YouTube, diskuzích/fórech o tomto programu nebo se vrátit k verzi 15

k2

A bude nasledovat otazka, jak (a zda vubec lze) rozchodit verzi 15 na nejakem nehistorickem OS...

hodnocení

k2 má pravdu, na Win 11 verze Studio 15 nefunguje. Jinak bych si nekupoval novější verzi. Ta stará byla mnohem jednodušší a zcela mi postačovala.

mm*
hodnocení

0x

Pinnacle Studio nemám, používám DaVinci Resolve, ale možná si v tomhle budou současné verze střihových programů podobné:

Na záložce "Střih" (Cut) si vvyberu konkrétní klip, který chci změnit, a ve vlastnostech klipu,kde se nastavuje zoom, pozice, natočení ap. je i volba "Změna rychlosti" (Speed change), kde si můžu zvolit změnu v procentech, ve snímcích za sekundu, nebo můžu natvrdo nastavit, jak přesně dlouho má klip trvat.

Ale je možné, že moje rada bude "Ejáj" platná.

hodnocení

Jo, podobně to fungovalo i ve Studiu 15. Jenže ta 26 má mnoho nových (většinou zbytečných) funkcí a proto i neskutečně složitější ovládání. Něco tam najít je skoro horor *ee*.

hodnocení

0x
bohužel , program neznám, ale pomůže nejlíp oficiálnímanual a tam HLEDAT SPEED RAMp ,retime,seed edit()or), speed change.
pokud má program podobnou skladbu jako da vinci resolve( edit,cut,develop,color), v podstatě hlavní záložky v nějaké liště= defacto 8 různých uživatelských rozhraní, které jsou určené na určitou fázi výrobi vydea . pak bych hledal režim edit nebo střih.
pak bych se zaměřil
na položku menu něco jako Zobrazit nebo Klip nebo timeline a vyvolat dialog keyframes/speed editor
jenže ono i tohle UI se mění. od verze 19/20 resolve už se rychlost needituje mylým řádkem/nad/pod klipem na timeline, ale je vyňato to nesouvisejícího sub-okna.
takže poplatné bude opravdu najít instrukce k verzi 26 ne k jiné.
hodnocení

Mám návod přímo na verzi 26, dokonce v češtině. Jenže má 258 stran, je tam detailně popsáno kde co, ale tohle jsem tam nenašel :(. Respektive dozvím se tam, že to jde, ale pro začátečníka už ne dostatečně jasně jak.

pp
hodnocení

0x

tohle jde i v operačním systému běžného telefonu, iPhonu, část videa označím a je to

Ale jsou tam jenom dvě předvolené rychlosti pokud se nepletu, takže to asi neřeší tazatelů problém ... zlato je to vyřešeno během 3 kliknutí a 5 sekund :)

takže to asi není odpověď na otázku ale jen pro zajímavost

hodnocení

Ne, to skutečně neřeší můj problém. Mně nejde o přehrání hotového videa jinou rychlostí, ale o úpravu délky části zpracovávaného videa při jeho střihu v programu "Studio 26". Ta funkce tam určitě je, jen jí nemůžu najít.

mll
hodnocení

0x

Já mám nějakou verzi +-15 (dlouho jsem ho nepouštěl, tak přesné číslo si už nepamatuju) a tam to je opravdu jednoduché, což ostatně píšete také. Novější verze neznám. Což Vám samozřejmě nepomůže stejně jako konstatování že AI plodí bludy zcela normálně i když se jí o to člověk neprosí (třeba ta ve vyhledávači, někdy se trefí, ale jindy je zcela mimo). Určitě to bude někde dobře zamaskované, i v té patnáctce je několik věcí dobře uschovaných.

Možná je moje rada k ničemu, mám jinou videostřižnu, požadovaný úsek na časové ose střihnout, označit a v možnostech upravit jeho rychlost.
hodnocení

karel556 - "střihnout, označit a v možnostech upravit jeho rychlost."

No jistě, jenže to je právě to, co nemůžu najít. Ve staré verzi programu to problém nebyl. *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]