Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows 11 vypnout heslo?

Od: charger®

windows 11 mě nutí mít heslo v notasu , jak to prosim dam pryc? jde to vubec? diky za rady a prosim presne jak to najit a vypnout pokud to jde , diky za pomoc ahoj ,

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

1. Microsoft od Windows 11 trvá na užívání hesla.

2. Je stále neoficiální možnost obcházet požadavek na heslo (co platilo loni pro neužití hesla - už nemusí platit dnes, či zítra).

3. Pokud nejsi odborně obeznámen s obcházením podmínky Microsoft, klidně používej nějaké heslo a máš klid. V opačném případě budou trvale vznikat problémy při pravidelném měsíčním update, při velkých update, s bezpečností atd. Nebudou k dispozici funkční určitá "vylepšení". Microsoft úmyslně vytváří problémy těm, kdo heslo neužívá, a lepší to nebude.

hodnocení

Takze je to prostě jen s heslem :(*** to asi ios nechce co

Jestli pomůže. Jsem téměř 100% uživatel Ne-Windows systémů - Unix od 80. let a dále Linux od 90. let. Přihlašovat se heslem je u Unix/Linux samozřejmost, a nemám se zadáváním hesla žádný problém. Dnes nahrazováno biometrickým přihlášením (rozpoznávání obličeje, otisku prstu, okem ...), zcela normální u mobilů. Což lze i u počítačů, pokud je HW vybaven, často je u lapťopů. Microsoft má k tomu funkci Windows Hello.

win

Není pravda. Mám na notebooku i počítači nastavené tak, že se po zapnutí tlačítkem všechno načte bez jakéhokoliv přihlašování.

Stačí jít do změny hesla. Původní heslo smazat a žádné nezadávat. Potom potvrdit.

@Win Nesděluji, že nejde v Unix/Linux přihlášení bez hesla. CITUJI: Přihlašovat se heslem je u Unix/Linux samozřejmost, ...

hodnocení

1x

Na webech je několik možností popsaných - ne každá už je platná. Jde vám o úplné zrušení hesla nebo o automatické přihlášení uživatele?

hodnocení

O zrušení hesla a zároveň se připojit bez přihlášení ale furt mě to nutí mit

Z dobrých důvodů. Prostě nechte si heslo a přihlašujte se heslem.

Ať tady není za chvíli dotaz, že někdo chce abyste zaplatil (v bitcoinech) za dekódování obsahu vašeho PC, které zašifroval virus.

---

Kdo chce kam, pomozme mu tam:

Windows bez hesla. Jednoduchý návod, aby se hned po startu počítače zobrazila Plocha

https://www.zive.cz/clanky/windows-bez-hesla-jednoduchy-navod-aby-se-hned-po-startu-pocitace-zobrazila-plocha/sc-3-a-221183/default.aspx

K tomu diskuze:

https://www.zive.cz/clanky/windows-bez-hesla-jednoduchy-navod-aby-se-hned-po-startu-pocitace-zobrazila-plocha/sc-3-a-221183/default.aspx?artcomments=1

k2

@vibe2: Jaka je prosim souvislost mezi heslem do Windows a zasifrovanym/zavirovanym PC?

Taková, že útočník má zcela volný přístup k tvému PC - pak stačí návštěva vhodné webové stránky a otevření zadních vrátek ve staženém obsahu ...

k2

@vibe2: Jako ze ten utocnik fyzicky sedi u toho nezaheslovaneho PC? To snad ne...

Když něco stahuju, nebo na něco klikám, tak už asi přihlášený jsem, ať už bez hesla, nebo s heslem na tři obrazovky znaků ...

A pro vzdálený přístup k mému počítači taky nestačí znát nějaké heslo zadávané na lokální klávesnici.

Teda nevím, jak to přesně kde je, ale tohle je snad v tomhle miléniu už samozřejmost nejen na solidních systémech, ale i na nějaké novější verzi Windows? Nebo jsou fakt až tolik pozadu?

Možná by se to mělo trochu rozvést.

@k2 včera 21:01 - Jako ze ten utocnik fyzicky sedi u toho nezaheslovaneho PC? To snad ne...

Dotaz zní: Od: charger® včera 07:29 - windows 11 mě nutí mít heslo v notasu ...

Notebook (NTB) je přenosný a může být odcizen. Na takovémto NTB je heslo nutností.

@gilhad dnes 00:45 - Když něco stahuju, nebo na něco klikám, tak už asi přihlášený jsem, ať už bez hesla, nebo s heslem na tři obrazovky znaků ... A pro vzdálený přístup k mému počítači taky nestačí znát nějaké heslo zadávané na lokální klávesnici ...

Pokud má NTB přístup k internetu, pak na něj může mít (podle zabezpečení sítě a firewallu operačního systému) z vnější sítě přístup kdokoliv. Komunikační IP/UDP protokoly využívají kromě IP adresy na jednom zařízení (jednom PC) komunikační porty, kterých je celkem 65535 - některé jsou notoricky známé: 80 webový protokol HTTP; 443 zabezpečený webový protokol HTTPS; 445 Microsoft / Samba sdílení souborů; 137,138,139,445 Windows file server; 3389 Microsoft Terminal Server (Remote Desktop Protocol) pro vzdálený přístup; 1900 a 500001 / 50002 pro sdílení souborů a připojení Plug&Play ...

Proto můžete najít v logu routeru desítky pokusů o přiístup na vaši IP, kdy útočník hledá otevřené a nezabezpečené porty. Překlad adres (jedna centrální adresa na rozhraní WAN, odlišná od adres v LAN) v tomto případě není řešením.

----

Každý uživatel PC má přiřazeno jméno a může nebo nemusí mít heslo pro přihlášení. Podle jména zařadí operační systém (OS) uživatele do některé z kategorií: uživatel, správce nebo systémové kategorie a přiřadí mu práva pro práci se soubory: jenom číst, vytvářet/měnit, spouštět, úplné řízení ...

Naprosto nutné je heslo u

1) PC ve firemních sítích, kde je zaznamenáván každý krok uživatele a podle jeho oprávnění jsou mu poskytnuty (nebo odmítnuty) prostředky sdílené v síti.

2) u víceuživatelských / sdílených PC, kde jedno PC používá několik uživatelů

3) u přenosných NTB/ PC s přístupem do internetu je heslo nejvýš žádoucí.

Pokud zařízení nepřistupuje na internet, nehrozí vám z této strany žádné nebezpečí.

---

Ještě k otázce uživatelských práv:

Tazatel se chce připojovat k PC bez hesla a předpokládám, že také jako uživatel s nejvyšším oprávnění z kategorie správců. To je ve světě Linixu / Unixu téměř nepředstavitelné. Běžné je přihlašování jménem a heslem a práce pod uživatelským účtem (kterému lze dočasně ve zvláštních případech přidělit vyšší práva) - jak ostatně píše @regine.

P.S.

Pokud používáte prohlížeč Edge a máte uložená hesla pro přihlašování k webovým stránkám, pak bez jména a hesla vám Edge seznam hesel neukáže - neumožní prohlížet ani editovat.

@vibe2 to zní jako povídačky od uměláka, ale nijak to nesouvisí s tím, jak jsem se lokálně zalogoval já a jak se někdo na můj NB může dostat vzdáleně.

Někdo může mít otevřené všechny porty a na každém z nich privilegovaný terminál, ale většina lidí to má rozuměji.

Já mám na ten NB povolené jen SSH a přihlášení jen přez klíč (takže nějaká hesla ho nezajímají vůbec), bez ohledu na to, jak jsem se lokálně přihlásil já (a zda jsem se vůbec přihlásil).

Ty Microsoft* porty samozřejmě otevřené nemám a Edge mě taky nezajímá.

@gilhad - ale vy nejste tazatel @charger ... tak vysvětlete vlastními slovy, že přihlášení heslem není zbytečnost.

HW klíč pro přihlášení k NTB je zase něco jiného.

Proboha, klíče pro přihlašování přez SSH nejsou HW, ale soubory vygenerované v počítači.

Kdo má správný, ten se může přez SSH přihlásit, kdo ho nemá, tomu heslo nepomůže.

Používají se, protože jsou výrazně bezpečnější, než nějaká hesla.

.

Tyto klíče vůbec nezávisí na tom, jaké heslo má uživatel na cílovém počítači, případně zda nějaké vůbec má.

.

Pro zabezpečené připojení přez SSH vám stačí takovýto klíč (jehož doplněk má nainstalovaný cílový uživatel), vůbec vás nezajímá, zda a jak se cílový uživatel na cílovém stroji přihlašuje lokálně.

.

Takovéto základy byste měl přece vědět, pokud chcete ostatní poučovat o bezpečnosti.

(A samozřejmě, že pro bezpečnou komunikaci nemusí mít heslo ani ten vzdálený (má-li klíč), ani ten cílový (jak se hlási lokálně je zcela jiná věc).)

olin
hodnocení

0x
Počítám že teprve provádíš čistou instalaci nebo přecházíš z desítek na W11. Na YouTube je pár videí v češtině jak provést instalaci bez nutnosti mít účet u Mikrosoftu. Heslo myslím že jde běžně v Nastavení vypnout u desítek při zadávání hesla stačilo jen nic nedoplnit do okének a "pokračovat" v instalaci, heslo to potom nechtělo

hodnocení

Už to mam nainstalované dlouho ale zacalo mě to prostě štvát, takže bez reinstalace to uz nejde vypnout to heslo?
win

Jde vypnout.

Přejít na změnu hesla, staré heslo smazt a nechat pole prázdné, pokračovat a potrvrdit.

Ovšem pokud se bavíme o přihlašovacím heslu do počítače a ne k účtu microsoft.

olin

Přesně tak, reinstalace w11- jsou na YouTube videa jak to "obejít", také jsem to řešil. AI(umělá inteligence) na Google ti poradí, také jsem to hledal..

olin

Stačí reinstalace OS se zachováním souborů

hodnocení

Tak hoši udělal jsem tu reinstalace se zachováním souboru nic nepomohlo ... nevím proc ale nejak jsem tam naklikal ze muj ucet uz není správce, tak jsem další 3 hod zkoumal jak si vratit správce UI mě radila pres příkazový radek L alt f10 . Pak to chtělo nejaky klíče který samozřejmě na tom účtu Microsoft nevidím takže to nešlo nějak obejít abych byl zpět admin . Takze mam prý z jiného pc znova nainstalovat win a produkt key by se mel sám nějak nainstalovat znovu prý to je.nejak v BIOSu. Pak prý az budu instalovat win nemám se připojovat pres WiFi a mělo by to jít bez hesla. Tak jinak ten pc můžu vyhodit jestli to nepůjde. Předtím jsem řešil jen heslo ted nemuzu nic stahovat a nic dělat... docela pekárna . :(((
olin

nemusíš nic vyhazovat *smich* Jen se ještě zeptám: Chceš mít účet od Mikrosoftu nebo ne? Ten Mikrosoftí účet ti umožňuje se přihlásit kdekoli na jiném počítači např. v práci ke svým dokumentům, fotkám, videím apod. To potřebují hlavně lidi, co pracují z domova a pak jdou do práce, aby sebou netahali počítač z domova. Ten Mikrosoftí účet je samozřejmě s heslem-to je logické. Pokud máš problém s Mikrosoftím účtem jasný, tak pokračujem..

Pokud nechceš jen otravné heslo k počítači na kterém děláš jen ty a rozházel sis windowsy11, dej znovu instalační CD nebo flešku a začni reinstalaci se zachováním dat/souborů od začátku a až budeš u položky VYTVOŘTE HESLO tak nic do okénka nepiš a klikni na Pokračuj/Další a doinstaluj Op. Systém. Našel jsem video jak obejít Mikrosoftí účet a nepoužít heslo k přihlášení ke svému počítači/noťasu (tenhle chlapík má na svém kanálu YT hodně videí s W10, W11)

Jen doplním. Na takové pokusy, je dobré mít systém na samostaném oddílu/partiton a uživatelská data na druhém oddílu HDD/SSD. Ve Windows není problém vytvořit oddíly, případně s osvědčeným GParted. Potom se zálohuje celý oddíl s Windows 11 (buď Acronis nebo Clonezilla). Obnova na mém postarším desktopu HP 800 s USB 3.0 a externím SSD trvá do 5 minut. S Gparted lze HDD/SSD rozdělit i dodatečně z Live distribuce, bez běhu Windows.

Pokud se systém zbortí, obnoví se původní stav 100%. Mnohem spolehlivější a hlavně rychlejší než nejistá obnova ve Windows.

Acronis je zadara pod různými názvy ke stažení u výrobců HDD/SSD, ale jen pro jejich SSD/HDD - ověřuje se při zpuštění.

olin

regine: ten Oper. Systém se natáhne reinstalací znovu, už jsem čisté i reinstalace dělal od WinXP, nikdy jsem se zprovozněním neměl problém, Mikrosoft má při instalaci dobré nápovědy(tedy za mě, nevím jak IT profíci)

hodnocení

kamo tk jsem to zkoušel z te flshky taky to nefunguje . nejde si nejak vratit zpet admin prava? nemuzu ted nic smazat ani odinstalovat. jsem v pasti

hodnocení

takže děkuji všem za rady . zde je finalní rada a vyřešení :

jak jsem si vrátil zpět prava?

podržíte L alt a neustale ho držíte a date restartovat. hodí vas to do nějakeho menu , kde si naklikate. abyste se dostali do toho bitlocker .. jenze bude to po vas chtít nějaky aktivační klíč , kdyz koupite pc a zakladate novy ucet tk dostanete nejaky kod . takhle jsem to pochopil ale potrebuje to číslo a to najdete pres
aka.ms/myrecoverykey aka.ms/recoverykeyfaq . potom zas naklikate , date tam to číslo a pokračujete dal . tady je to video , ktere mi pomohlo .

Windows bez účtu administrátora tam dal pokračuje . ja jen chtel vysvetlit jak najdete to čislo protoze on uz ho tam zadal a neukazal to ve videu .. poté vše jsem udělal co měl ve videu a paradní navod .

a ted jak vypnout to heslo pri přihlašovaní a opravdu to funguje . jak mate dole v liště vlaječku : pravym tlačítkem myši , kliknete terminal spravce a tam napíšete net user jmenouctu uvozovkynahoře pak dáte ENTER a napišete /r /t 0 date enter, pc se restartuje a vyřešeno . jupí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]