Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WiFi velmi slabý signál v bytě

Od: maranel®

Zdravím, wifi router Compal je v obýváku a ve vedlejším pokoji PC Win 11 s USB adaptérem. V poslední době ve wifi monitoru pozoruji, že se počet sousedních sítí zvýšil 2x - 3x. Je celkem jedno, jaké kanály zvolím, všechny jsou obsazené...Zkoušel jsem různé adaptéry TP-Link T3U Plus nebo TX1800U Nano - WiFi 5, WiFi 6, 2,4 GHz i 5GHz. Ve výsledku je ikona WiFi na PC: 1 výjimečně 3 obloučky :( Neví někdo, co s tím?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lll
hodnocení

2x
No, je to asi těžce zarušené.
Co s tím, zkuste WiFi router s WiFi 7, to vám snad pomůže.
Zatím hledejte pro WiFi vysílač/přijímač jiné místo, i kdybyste měl prodloužit/dovést jinam přívodní kabel s internetem.
Nejspolehlivější bude dovést k PC od routeru kabel.
Na čárky moc nekoukejte, ty nezohledňují zarušení, vás zajímá rychlost, třeba zkuste
speedtest.cesnet.cz
olin

Souhlas s dotažením LANkablíku od routeru až k počítači, to je jistota

Kabel je v bytě jediná jistota pro připojení PC. Nchápu ty lidi, kteří potřebují připojovat stabilní přístroj (PC, TV, tiskárna) přes WiFi - s těmi zařízeními přece nikdo netancuje a nikam je nepřenáší.

hodnocení

Sílu signálu a obsazenost kanálů vidím na aplikaci WiFi Monitor a je to tedy velmi husté...
Samosebou chci časem přejít na metalický kabel (Ethernet), což je asi ideální řešení, ale byly by to v tomto bytě dost zedničina, protože kabely nenatáhli při novostavbě. Zase, abych měl natažené kabely po zemi a dveřma, to se mi moc nechce.

Použijte podlahovou lištu a ve zdi provrtejte díru.

Podlahové lišty jsou i pěkné / okrasné.

hodnocení

ale my máme plovoucí podlahu z přírodního dubu, to by mě manželka přizabila. Já vím, že jsou takové samolepící půlkulaté cca 1 cm vysoké, ale nevím...

hodnocení

111 - díky za rady a informace. Šel jsem řešení vstříc a Compal od Vodafone jsem degradoval na Modem a připojil jsem Router TP-Link AX17 AX1500 plus USB Dongle TX1800 U Nano obojí v režimu WiFi 6, ale nepomohlo to ani za mák :(

111®
hodnocení

0x

A jak jsi kontroloval obsazenost kanálu a sílu signálu?

Každé PC přece umí zobrazit sousední sítě a sílu jejich signálu - i když má USB / LAN adaptér.

111®

Já myslím v dB ne v čárkách

Tak to už je složitější. Třeba Conrad

Extech EMF450 Přístroj pro měření magnetického pole

https://www.conrad.cz/cs/p/extech-emf450-pristroj-pro-mereni-magnetickeho-pole-1491922.html

Dneska si tohle podrobně zjistíš jakýmkoliv telefonem který má WiFi, stačí si stáhnout určenou aplikaci.

111®
hodnocení

0x

Ale já myslel třeba v mobilu WiFi Analyzer, nebo Insider.

hodnocení

Jo, jak jsem psal včera v 18,41 - používám mobilní aplikaci WiFi monitor a tam je vidět, jak jsou obě pásma a všechny kanály přeplněné :(

111®
hodnocení

0x

Přeplněné je jedna věc a síla signálu druhá. Na kanál se slabým signálem se lze nastavit.

hodnocení

Tak tomuto nerozumím. Vzpomínám si jen, že jsem měl (mám) v pásmu 5GHz úroveň signálu cca -65 dBm.

111®
hodnocení

0x

65dBm musí na připojení stačit. Jestli to byla tvoje síť

hodnocení

0x
Ještě můžete využít síťový rozvod:
powerline-adaptery.heurek/...
Pozor, ten nemusí dobře fungovat za prodlužkou s filtrem a rychlost bude záviset na reálném zapojení rozvodů, ideálně kdyż budete na jedné fázi za jedním jističem.
doplněno 12.05.26 14:19: Pročtěte si recenze, nevím, jakou rychlost požadujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]