Nejste přihlášen/a.
Obracím se na forum s dotazem zda lze bez potíží nainstalovat a spustit program Pinnacle stuidio 19 v operačním systému windows 11.
Předemk vám děkuji za případné odpovědi. tatik
0x
U programů obvykle bývá napsáno pro který OS jsou určené. Nebo tam bývá např. Win 10 a vyšší.
doplněno 11.05.26 00:39:
Pokud chcete upravovat a vytvářet videa, tak můžu doporučit program Camtasia, ten mi chodí jak v PC, kde mám Win 10, tak i v PC s Win 11. Na YouTube existuje mnoho návodů, pro řadu činností.
Vzhledem k tomu, ze v dobe vzniku verze 19 Win 11 neexistoval, tak to tam opravdu napsane nebude...
k2 - víte co znamená příklad? Že je to něco podobného. Když je tam napsáno a vyšší, tak s tím výrobce počítá a je to pro vyšší verzi připravené.
To Ferax:
Ono "a vyšší" platí u distribuce programů, které byly na daných OS otestovány a údaj platí jen k datu publikace. Nikdo nemůže tušit, jaké požadavky budou mít operační systémy, které teprve vzniknou. Na webu už nedohledáte, na jakých verzích Windows bylo Pinnacle Studio 19 otestováno a výrobce dobře ví, proč to tají.
Naopak, spousta SW firem ráda využije vznik vyšší verze OS k tomu, aby i zákazníky, kteří to nepotřebují, donutili ke koupi novější verze jehich SW. Typickým příkladem jsou právě firmy produkující grafický software, například Corel. Mohl jste stokrát vlastnit legální Corel 8, na Win XP jste ho už nespustli, musel jsem si koupit alespoň Corel 12. Jen kvůi Win 10 jsem musel upgradovat na Corel X7, i když by mě i nadále stačilo to, co kdysi dávno poskytoval pradávný Corel 8. Další pikantérií je, že v Corelu X7 už neotevřu soubory vytvořené ve verzi 8, takže je musím nejdříve otevřít v bezplatném Inkscape, uložit jako Corel vyšší verze, a teprve pak otevřít v mém současném Corelu.
V tomto ohledu (jedině v tomto ohledu) musím ocenit Microsoft, kdy i v nejnovější verzi Wordu stále otevřu dokumenty vytvořené ve Wordu 2 z poloviny 90. let a na Win 11 stále mohu nainstalovat plně funkční Office 97.
0x
Nainstalovat a spustit půjde, je však otázka, zda bude i spolehlivě fungovat.
Z diskusních fór vyplývá, že většina uživatelů ho uvádí jako funkční ve Win 11, ale údajně občas s chybami uživatelského rozhraní nebo s problémy při vykreslování. Což je zrovna u střihového programu docela zásadní vada.
Máte-li tu licenci už teď k dispozici, zkusil bych ji, nic se tím pokazit nemůže (na rozdíl třeba od starých verzí Office, které se ohavně zakousnou do registrů a zůstanou tam i po přeinstalaci nejnovější verzí).
Uvažujete-li o koupi, obětoval bych tu tisícovku za aktuální verzi.
Přiznávám, že osobní zkušenosti nemám, používám DaVinci Resolve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.