Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké zabezpečení/antivir/?

Od: ajka5®

Jaký antivir pro noťas? Nabízí se mi Avast Anti Track. Bylo by do dobré resp. dostatečné řešení? Já tomu nerozumím vůbec. Děkuji za rady!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x

Žádny, stačí ten co je zabudovaný a součástí ve Windows (Defender) a chovat se na internetu normálně

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pro jaký OS? OS Windows mají svůj vlastní antivir Defender, tak další je zbytečný ("poštelujte" si jeho nastavení). Navíc použitím dalšího antiviru, resp. současným spuštěním více těchto programů si celý OS zpomalíte (tak vždy spouštět jen jeden). Jinak dobrý a zdarma je Comodo Antivirus (Avast bude možná později vyžadovat přechod na placenou verzi, Comodo nikoliv). Zdravím!

Bene rada "poštelujte" si jeho nastavení", když tazatel píše "Já tomu nerozumím vůbec" je mimo.
ben®
pepr - vidím, že někdy stačí čtyři slůvka navíc/v závorce k tomu, jak zkritizovat a poslat "do kopru" jinak docela dobrou radu, že? Dík .
hodnocení

juraja, ben i pepr...3x děkuji! A bene, neberte to tak, nemyslel to zle. Ale je pravda, že znalostmi této problematiky jsem úplná nula a proto radou poštelujte to bych nehnula. Chce to úsměv, přeji pěkný den, všem tady!

pr

ben: "Jinak dobrý a zdarma je Comodo Antivirus (Avast bude možná později vyžadovat přechod na placenou verzi, Comodo nikoliv)." Comodo používám a je to opravdu dobrý antivir. Je zdarma i když asi existuje i nějaká jeho placená verze na kterou ale neobtěžuje s nabídkami přechodu, je v češtině a neobtěžuje ani s různými zobrazovanými hlášeními. Pouze občas se mi zobrazi výzva k aktualizaci, ale to nevím zda mne k tomu vyzývá přímo Comodo nebo Windows. Avast jsem kdysi používal, ale když mne začal docela dost obtěžovat s nabídkou přechodu na placenou verzi tak jsem se ho zbavil a přešel na Comodo se kterým jsem spokojený.

ben®

pr - souhlasím.

mll
hodnocení

0x

Avast má myslím tu nejhorší pověst. Aspoň z těch známých.

Co se většinou doporučuje je Eset. Ale jinak o tom nic nevim, jedu dlouhá léta bez antiviru na linuxu i windowsu.

Z free antivirů se dřív chválila avira. Zatímco avast nechal počítač nakazit (v době, kdy se šířil tenhle autorun virus jsme měli ještě 95 nebo 98, které autorun na fleškách ignurujou) a řval až při jeho pokusu o zavirování flešky, tak avira ho tehdy nejen nepouštěla, ale i odstranila.

Jinak by měla stačit vestavená ochrana, alespoň podle testů zveřejňovaných mrkvosoftem zachytí nejvíc rizik. Dneska už snad neni tak snadné windows zavirovat (a většina sabotáží stejně pochází od mrkvosoftu a těch se nezbavíte).

Potvrzuji, kvůli Avastu jsem kdysi musel přeinstalovat Windows. Od té doby mě nesmí do PC. Stačí Defender.

hodnocení

0x

Dobrý den,

doporučuji podívat se na srovnávače antivirových programů, například zde:
av-test.org/...

Je z nich patrné, že Avast dosahuje vysokého skóre.

Ačkoli jsem zaměstnancem Avastu, osobně ho nepoužívám, protože mi vadí neustálé nabídky na placenou verzi. Základní antivirus Defender je podle mého názoru zcela dostačující a nic Vám nenutí. Nastavení navíc není nutné nijak upravovat. Jak je vidět i ve srovnání, dosahuje také nejvyššího hodnocení.

Avast, Avira i AVG jsou součástí jedné společnosti a mají jen rozdílné nastavování a vzhled.

hodnocení

0x
žádný. jsou to zybtečné zpomalovače zabírající místo navíc a matoucí uživatele a ztěžující práci a ještě hrabají dosstránek a rozbíjejí věci

hodnocení

0x

Avast před lety se mi choval jako neodstranitelný vir. Byl nutný format disku. Více roků jsem používal Kasperky. Poslední léta je Defender vyspělý, naprosto dostačující.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]