Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojeni monitoru(Dislay port) vs ntb (HDMI)

Od: ok®

Dobrý den,

prosím vás, mám starší monitor s konektorem Dispaly Port a chtel bych ho připojit k NTB s HDMI. Mám k dispozici pouze ten puvodní kabel s koncovkami Display Port.

Lze to nějak, nebo si musim pořídit nový monitor, což bych nerad.

Moc dekuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

0x

Stačí kabel nebo redukce hdmi / display port:

aliexpress.com/...

ok®
hodnocení

a je treba nejakeeho dodatecneho programu, nebo opravdu stači redukce, zasunout a hotovo?

riva

Zasunout a hotovo. Z hdmi je displej port a naopak.

ok®
hodnocení

neeeeeeeee, zpet, ja tam mám v monitoru VGA pripojeni, omlouvám se *zed*

trtr
riva

Tak to bych se na to vykašlal. Notebook se dá připojit i k televizi - ty už řadu let mají i nějaké konektory HDMI. V případě finanční nouze poslouží i televize, které se někdo zbavuje, protože nepodporuje dvb-T2 a musí k ní být krabička STB.

Existují převodníky HDMI (digital) / VGA (analog), ale s funkčností nemám zkušenost.

ok®
hodnocení

riva

.

TV decka maji, ale je pro ne velka, ntb maji 15,6 a chteji monitor z PC který už nepouzivam, ale je tam VGA

riva

Ale nechtějí. Monitor je hloupý. Moje děcka mají místo monitoru smart televize. A když nemastí hry, tak na nich sledují / poslouchají smart nesmysly i bez počítače.

ok®
hodnocení

no ono na 80cm tv koukat z pul metru neni ok *hledam**smich*

halamus
hodnocení

0x

Noťas má svůj displej. Nevím, k čemu by bylo dobré sledovat obraz na historicky cenném horším monitoru. To je snad ještě CRT?

chins
22.04.26 08:56
Velikost.

Na chatičce mám starý monitor, nový NB k němu připojuju kvůli úhlopříčce a čitelnosti.

Když nastavím velikost fontu tak, aby písmenka byla dobře čitelná, tak se jich na ten monitor vejde víc, i když na NB je víc prťavých pixelů.

Doma mám velký moderní monitor, kde se těch čitelných písmenek dá zobrazit ještě víc, takže obrazovku NB používám jen když něco dělám mimo domov (a chatičku), kde monitor nemám.

chins
hodnocení

0x
Pokud se nic nemenilo, tak tohle není úplně jednoduchá pasivní redukce a bude to task od500
Opačně displayport na hdmi je to přirozrrnější
Nicméně by to chtělo popsat verzi hdmi a displayortu zarizeni a pozadovanérm rozlišeni, roky výroby, protože čicham že na50% tam bude nějaké omezení
ok®
hodnocení

Jde o tento 15 let starý, ale velikostmě by dětem vyhovoval,monitor - Asus VE228 D

akorát má to připojeni VGA *alene*

Propojeni monitoru(Dislay port) vs ntb (HDMI)
Propojeni monitoru(Dislay port) vs ntb (HDMI) #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]