Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba ve vzorci v Libre Office Calc

Od: ivosisko®

Už mi jde hlava kolem. Chci použít obyčejný vzorec (If,Then,Else) a stále mi to hází chybové hlášení s návrhem na opravu, které se mi zdá ještě úchylnější, než chyba sama. Můj vzorec zní: =IF(ISBLANK(A9); ""; c8+b9) a program to prostě nebere a nebere. Navíc mi na konec vnucuje "uzavírací" závorku a čím více to zkouším, tím více jich seká. Už jsem z toho kružítko *zed*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Teď jsem to zkusil a mě to normálně funguje. Pravda, udělalo si to samo velký písmena ve vzorci a já jsem odmazal mezery, ale fungovalo to i s mezerami. Libre Office na Linuxu.

hodnocení

Sorry, já jedu na Win10.

Tak to se omlouvám, nedokážu pomoci, já jsem jen takovej lehce poučenej amatér.
Libre musí jet na linuxu i win úplně stejně. Jinak otázky na vzorce jsou poměrně specifické, poradím ale gemini apod. Umi tyhle věci až neuvěřitelně, mě bez zaváhání poradil s velmi složitým vzorce.

hodnocení

0x
Bez záruky, mně blbne když je libre v češtině a já chci dát anglické nazvy
=KDYŽ(A9=""; ""; C8+B9)
hodnocení

Jestli jsem tě správně pochopil, tak uvedený vzoreček ti funguje. Mi bohužel ne - hlásí chybu #NAME?. Už jsem z toho zoufalý - už velmi dlouhou dobu používám CS verzi a tento vzorec jsem uplatňoval bez problému (zejména v angličtině).

halamus
hodnocení

0x

Vzorec je vpořádku, chyba bude jinde.
Pokusím se sem tabulku nahrát, ale myslím si, že upload souborů bude stále tozbitý a tabulku bepůjde stáhnout. Proto tabulku nahraju i na službu uschovna.

Použill jsem jiné buňky a namísto prázdného řetězce jsem použil řetězec " prázdný", aby bylo vidět, že vzorec opravdu funguje, jak má. Běžně to tak nedělám, ale holt se hledá chyba. Pochopitelně, že při použití prázdného řetězce vzorec také funguje správně. V tabulce mám dva řádky, abych otestoval obě možnosti.

Odkaz na zásilku uschovna.cz/...
Odkaz v zásilce pro stažení uschovna.cz/...

tabulka.ods 8.93 kB

111®
hodnocení

0x

#name:k čemu se ten vzorec odkazuje. V HTML kódu je to vpodstatě odkaz pro pojmenování kapitoly. Takže chybí asi někde nadpis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]