Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je bezpečný zašifrovaný kontejner TrueCrypt veřejně přístupny

Od: truecryptuser

Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat na jednu záležitost ohledně šifrování dat. Mám vytvořený v programu TrueCrypt (mám ještě program z doby kdy byl přístupný) zašifrovaný kontejner, tedy soubor který lze v TrueCrypt připojit jako disk a jdou dovnitř nahrát soubory. Data jsou v kontejneru šifrována pomocí AES256 a se silným heslem.

Moje otázka je, pokud je zašifrovaný soubor - TrueCrypt kontejner, uložený na disku nebo na USB klíči nebo na internetovém úložišti a není samozřejmě připojen - je to bezpečné? Samozřejmě k samotnému souboru (TC kontejner) se může na internetu někdo dostat, nebo i když by se dostal k USB klíči, na kterém soubor je. TrueCrypt kontejner je zašifrovaný a bez znalosti hesla není možné soubor připojit jako virtuální disk.

Prolomení hesla hrubou silou a nebo sociálním inženýrstvím není možné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]