Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strop nabíjení HP Elitebook překračuje 80%

Od: phpon
V nastavení BIOSu HPčka s Intel meteor lake procesorem jsem si nastavil Power settings - battery management volbu aby se šetřila baterie (nepřekračovat stav nabití 80%) - je to jedna ze tří voleb (jedna provádět maximální nabití, třetí je automatika= že se to snaží rozpoznat podle vzorce používání)
že mám vybranou správnou volbu jsem kontroloval šedým vysvětlujícm textem, pod samotnou položkou, který to popisuje že právě baterka bude nabíjena do 80%.
Ale reálně se to neděje. notebook se nabije i do 90%. a to už byl několikrát vypnut, s odstupem 2týdnů pozoruji že tato volba nedělá co chci.
Kde může být zakopaný pes, nebo je něco, co do toho kecá? Mám tam default firemní HP instalaci Microsoft Widnows 11.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

S vlastmi nastaveni ve Win je jaké?

phpon
pardon, jake vlasi?
111®

Vlastni nastaveni win. Baterie

pardon
pardon, widnows 11 nemam v krvi dele jak rok, tohle nastaveni neznam, muzete me navest kde to v windows 11 najdu a co to upravuje/meni? Myslite stare zname z Xpček nastavení profilu napajeni -upřesnit - baterie - práh upozornění, práh nízká a práh kritické? tohle znám z dob xp a tohle v žádném případě neřeší horní úroveň napájení, ale naopak spodní stavy nabitosti baterky -

phpon
hodnocení

0x
Tak vyřešeno, Hápečka se v tomhle chovají jinak a operační systém dostává zmanipulovanou hodnotu "fully charged capacity " , která je nižší než když je funkce vypnutá. Nevídané.
Neplést s Design capacity, ta zustaáva stejná

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]