Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit v Tot.comm. 9.51 Kontext.menu na myši?

Od: slatored®

Dobrý den,

Jak nastavím v Total Commanderu. 9.51 Kontext.menu na pr.tl myši?

Dík předem za odpo!

Slatored

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co přesně myslíte?

Aby jako něco, co vyberete na panelu TC, mělo kontextovou nabídku

nebo

aby se někde ve Windows objevila na myši nabídka, co s tím má TC dělat?

---

Frequently Asked Questions (FAQ) -

User interface Ho/...

hodnocení

aby se někde ve Windows objevila na myši nabídka, co s tím má TC dělat? - děkuji za zájem!

Nemám rád kontextové menu. Když je moc položek v menu / rozsáhlá nabidka - dlouho trvá než se načte.

DoubleCommander (a další dvouokenní správci) mají ikonové menu / button (tool)bar, kde si dáte pod ikony programy / příkazy / skripty včetně parametrů.

Nechci to nikomu vnucovat, ale toolbar / ikonové menu je nejlepší způsob práce se soubory.

Nehledám program a neotevírám v něm soubor (i když Windows to ví podle přípony nebo si uživatel nastaví, v jakém programu má OS daný soubor otvírat).

Naopak vidím soubory ve složkách a k nim vyberu potřebnou akci / program.

petrme
hodnocení

0x

Používám Total Commander více než 25 let od verze 7 do 11. Vždy mi funguje na pravý klik menu jako v průzkumníku na souborech i na složkách, nemusím to nikde nastavovat. Pokud nainstaluji nějaké doplňky, tak se do kontext.menu taky přidá. Jestli jste něco pokazil, tak ho asi musíte přeinstalovat. Funguje kontextové menu v průzkumníku?

hodnocení

Funguje kontextové menu v průzkumníku?

Yes ! Funguje.

kotnik
hodnocení

0x

Konfigurace -> Možnosti -> Funkce -> Výběr souborů pomocí myši -> Pravým tlačítkem / Levým tlačítkem

hodnocení

Tak to mám - a NIC!

petrme

Co vám přesně nefunguje? Pravý klik na souboru, složce? Nastavoval jste něco v Možnostech?

mm

Na obrázku je defaultní nastavení. Kontextová nabídka se tedy zobrazuje cca 1 sekundu po kliknutí pravým tlačítkem na soubor.
Kdysi jsem zažil, že se ta nabídka zobrazila až za hooodně dlouhou dobu, chyba byla mimo TC v nějaké nově instalovaném programu, který se do kontextové nabídky soukal nějak příliš krkolomně. Už si ani nepamatuji, co to bylo, ale pomohla jeho odinstalace.

Jak nastavit v Tot.comm. 9.51 Kontext.menu na myši?
hodnocení

Povedlo se ! Díky moc!

111®
hodnocení

0x

A jinde mys funguje?

hodnocení

Poslal jsem NTB Acer Swift 3 na reklamaci do Alza.cz zpět (nešel spustit) a vrátili mi ho do továrního nastavení a nainstalovali nějaké Win 11.

Od té doby pořád něco nefunguje, nebo funguje jinak, než před reklamací.

Nechte to "plavat" - kašlu na to - nějak si zvyknu. Mám 81 a už mě to nebaví!

Díky všem!

Slatored

hodnocení

Už jsem to nějak zprovoznil - DÍKY všem!

J.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]