Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OneDrive - jak stáhnout fotky?

Od: lina

Dobrý večer, potřebovala bych poradit. Dcerka má na OneDrive fotky ze škoky a já bych si je ráda stáhla k sobě do počítače a později je nechala vyvolat. Nějak se mi ale nedaří najít ikonku na stahování nebo kopírování, prostě nevím jak fotky z OneDrive stáhnout. Jde to vůbec? A poradí někdo jak na to? Děkuji

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lll
hodnocení

1x
Označíte fotky, třeba pomocí CTRL+A, a pak je pomocí CTRL+C a CTRL+V nakopírujete do složky vašeho počítače.

lina
hodnocení

Asi jsem úplně levá, ale nejde mi kopírovat fotky do mé složky v počítači. Fotku na OneDrive označím, pak CTRL C a CTRL V a ve složce nic není... asi to chce návod pro "blbé"

hodnocení

0x

Otevřu OneDrive / označím fotky které chci / ctrl - klik, klik, klik, atd... / podržím třeba první označenou a přetáhnu do složky v PC

lina
hodnocení

Tak už vím, proč se mi nic nekopíruje do mé složky - fotky jsou jen k prohlížení...ne ke stahování

lll
Tak minimálně by to napsalo nějakou hlášku, třeba ža admin zakázal stahování.
riva

No tak pak přes printscreen. Pokud teda nevadí snížená kvalita.

V nastavení fotek změnit vlastnosti. Pravé tlačítko myši.

To nepomuže, stáhnutí zablokovala škola, musí požádat jestli může stáhnout (dostat povolení)

ojndrive
Boha jeho.
Kdyz se uakziu. Jdou sthnout

ojndrive - plácáš nesmysly a to doslova. Nerozumíš tomu, ani to neumíš napsat.

hodnocení

0x

Než něco klávesou udělám, obraz zmenšímm, otevřu fotku a myší ji přetáhnu na plochu. A pak zase myší přetáhnu na flešku a s ní jdu někam, kde mi fotku udělají. Dá se i vTetě samoobslužně. A když chci do složky, udělám si složku nebo otevřu kterou už mám a myší zase přetáhnu do ní. Cesta nejmenšího odporu.

lina
hodnocení

Tak školka to zaheslované nemá, učitelka mi ukazovala, že ona má u fotek ikonu na stáhnutí. Proč já teda tu ikonu na stáhnutí nevidím?

Řekl bych že je správce, musí to povolit přímo v nastavení.

lina
hodnocení

Tvrdili mi, že tam heslo není právě z toho důvodu, aby si rodiče mohli stahovat fotky...

mathew
hodnocení

0x
Když to nejde po dobrém tak si přidejte do prohlížeče doplněk a stáhněte to přes něj.

lina
hodnocení

A jaký doplněk to je?

mathew
Třeba addons.mozilla.org/...
Ale možná bude lepší říct někomu, kdo tomu rozumí, protože nevěřím že to zvládnete, ale třeba překvapíte

lina
hodnocení

Nikoho takového ve svém okolí nemám. A kdybych měla, nebudu stahovat doplňky a raději se nechám poučit, proč mi to nejde, když ostatním to jde... achjo

Možná jen vzájemně špatně chápeme, co jsi dělala. Zkusím to popsat podrobněj:

Najdi zdroj, kde jsou fotky, které chceš přesunout. Pro začátek zmáčkni a drž klávesu Ctrl a myší klikej na fotky, které chceš překopírovat. Pak spusť a stiskni ctrl+C. Zdroj zavři a na ploše otevři složku, do které chceš vložit kopírované fotky. Myší klikní na volné místo v pravé části složky a stiskni ctrl+V. A mělo by být hotovo.

lina
hodnocení

Děkuji za návod pro "blbé". Nic se mi prostě do složky nezkopírovalo.

Když stojím na popisku fotky, tak se mi zobrazí pouze: "náhled" a "podrobnosti". Když fotku otevřu a stojím na označení datumu a času kdy byla pořízena, zobrazí se možnosti, kde je např. i "uložit jako". To když vyberu, tak se objeví místo kam to chci uložit. Pak se zobrazí "uložit jako typ" a tam je na výběr: webová stránka - úplná, webová stránka - pouze jako HTML, webová stránka - jeden soubor. Sice se tohle dá stáhnout do mé složky, ale nedá se to potom otevřít, chce to najít program, ve kterém se to bude otevírat.

Když stojím na fotce, klikám pravým tlačítkem, nic se neobjevuje.

Podle mě to je tak jak tu už někdo psal - učitelky jsou správce a proto vidí všechny ikony. Jen nechápu proč tvrdily, že to není zaheslované a rodiče si to mohou stahovat. Možná to ještě ńikdo nestahoval nebo možná jim to prostě stahovat jde...

k2

Zacnete tim, ze se zeptate ostatnich rodicu, zda jim to stahovat jde...

Tak to udělat nouzovým způsobem, zobrazit fotku na monitoru, udělat Print Screen, tím se celý obraz uloží do schránky, otevřít pak v prohlížeči fotek (já používám Irfan View, je považován za nejlepší prohlížeč fotek-můžu potvrdit), pak v tom Irfanu oříznout, aby tam zůstalo jen to co potřebujete a následně uložit. Pokud by byla malá velikost, lze už dnes fotky zvětšit např. pomocí AI. Možná se vám to bude zdát pracné, ale když si to "osaháte", je to hned. To je moje zkušenost, když to nejde jinak.

dek
Aha, takze prws projlizec...
To pak je jednoduasi. Drj ctr shuft i nebo f12 a pak otevri link.budou ti nskakovat v zalozce network

dek - když neumíš napsat smysluplnou větu, tak si jdi hrát na písek.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, velká, ale funkční nouzovka - zobrazit si obrázek na (čistém/nemastném/neohmataném) monitoru PC a vyfotit si ho mobilem. Budete mít fotku/soubor hned "stažený" v mobilu a do PC si ho zkopírujete (když budete chtít) běžným způsobem, který ovládáte, jako každý jiný soubor. Zdravím!

Bene, tohle je ale úplně zbytečné, když čistší a jednodušší řešení je Print Screen. A je to bez zásahu ruky. Vyfoceno z obrazovky nikdy nebude mít kvalitu (faktor ruce, foťák a stejně je nutný ořez).

holymoly
11.04.26 23:51
ben®

ferax - vím a proto jsem to nazval velkou nouzovkou, které by snad tazatelka (doufejme) byla s mobilem v ruce schopna.

lina
hodnocení

Takže - žádného rodiče doted nenapadlo si fotky dětí stahovat a ani se na ně koukat. Ředitelka se to snažíla vyřešit, protože ona a učitelky jsou správce a mohou stahovat fotky. Pro ostatní je to prý zakázané. Ředitelka školky a ředitel školy měli odlišné informace co se stahování týká. Prý to jde přes nějakou lupu, udělat "výstřižek" a ten pak někam nakopírovat.

ben®

lina - Vy máte (asi kromě velkého množství času) tu smůlu, že než použít (zde již zmíněný) Snímek obrazovky/Print Screen, tak raději se svým dotazem budete psát na všechny strany/každému (a možná až na Hrad či do Bruselu). Zkuste se u PC projevit technicky.

lina
hodnocení

Tak pardon, že chci mít kvalitní fotky, aby děti měly vzpomínky. Netušila jsem, že to tady bude tak strašně někomu vadit. Ono totiž nechat vyvolat fotky, které jsou přefocované z počítače do mobilu, moc hezky v klasickém albu nevypadají.

Zbytečně se čertíte, proč byste musela tahat fotky z počítače do mobilu, když to uděláte jak jsem vám popsal výše, tak budete mít parádní obrázky. Ty si pak můžete stáhnout třeba na flešku a odnést do fotolabu a tam vám udělají fotky podle přání. Je potřeba taky trochu přemýšlet, než začnete nadávat. Chtěla jste radu, dostala jste ji. Děkovat nemusíte.

111®
hodnocení

0x

myslím že nejednodužší je vzít flešku di školky a tam necgat nakopírovat. Předpoklad je že si dítě vyzvedáváte Vy

111®
hodnocení

0x

a nejde použít zobrazení fotek pomocí správného napsání syntaxe?

site:"semse napíše název stránek školy" filetype:jpg

mezera před filetype je nutná

měly by se zobrazit všechny obrázky s příponou .jpg

pak si jen vybrat a "uložit jao"

doplněno 16.04.26 07:35:

A psát bez uvozovek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]