Nejste přihlášen/a.
Na jedné své flešcce jsem našel aplikaci HOP TO DESK o 7241 kB. ale netuším jak se tam dostala. Pohledal jsem v noťasu, ale tam jsem ji nenašel. V googlu jsem se dočetl, že to může být nebezpečí. Poradíte? Děkuji!
0x
Dobrý den, Google Vám to nebezpečí jistě přesně popsal, tak ho znáte. Pokud se tím chcete bavit, tak aplikaci smazat, data zkopírovat jinam, flashku znovu naformátovat a data si tam vrátit. Pokud by se ta aplikace bránila smazání, tak ji na flashce ponechte, zkopírujte si jen ta data, zformátujte flashku a data na ní vraťte. Zdravím!
P.S. Ne všechno, co třeba antivir označí za nebezpečné, je skutečně pro OS fatální hrozbou. Jak se k tomu staví antivirový program, který používáte?
0x
Může to být virus a jestli se to na USB klíči náhle objevilo aniž by to tam uživatel dával, pak je riziko škodlivého souboru vysoké. V žádném případě neotvírat, projet online antivirovými scannery.
Nebo to tam dal předešlý majitel USB klíče, bylo to tam už po rozbalení z obalu? Hop To Desk je i software pro přístup na vzdálenou plochu. Může to i znamenat že si někdo chystal zpřístupnit (ilegálně) taztelovu plochu.
Každopádně soubor bych hlavně nespouštěl a také smazal. Může se jednat o nějak upravený program s mallware. V případě potřeby lze program stáhnout z oficiálního zdroje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.