Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obsah flešky

Od: lucznik®

Na jedné své flešcce jsem našel aplikaci HOP TO DESK o 7241 kB. ale netuším jak se tam dostala. Pohledal jsem v noťasu, ale tam jsem ji nenašel. V googlu jsem se dočetl, že to může být nebezpečí. Poradíte? Děkuji!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, Google Vám to nebezpečí jistě přesně popsal, tak ho znáte. Pokud se tím chcete bavit, tak aplikaci smazat, data zkopírovat jinam, flashku znovu naformátovat a data si tam vrátit. Pokud by se ta aplikace bránila smazání, tak ji na flashce ponechte, zkopírujte si jen ta data, zformátujte flashku a data na ní vraťte. Zdravím!

P.S. Ne všechno, co třeba antivir označí za nebezpečné, je skutečně pro OS fatální hrozbou. Jak se k tomu staví antivirový program, který používáte?

bezdakenglish

Já třeba používám Linux a antivir samozřejmě nevedu. Otevřel bych to v Sandboxu, projel na nějakém online anti-virovém testeru. Pokud se to na USB klíč dostalo, aniž by to tam uživatel dával - pak je riziko škodlivého souboru velké.

hodnocení

0x

Jak "HOP TO DESK"? To nemá příponu?

Pokud nevíte o co jde, smažte to.

hodnocení

0x

Stačí zadat dotaz na netu:

hoptodesk.com/...

nebo odborněji u zdroje

hoptodesk.com/...

bezdakenglish
hodnocení

0x

Může to být virus a jestli se to na USB klíči náhle objevilo aniž by to tam uživatel dával, pak je riziko škodlivého souboru vysoké. V žádném případě neotvírat, projet online antivirovými scannery.

Nebo to tam dal předešlý majitel USB klíče, bylo to tam už po rozbalení z obalu? Hop To Desk je i software pro přístup na vzdálenou plochu. Může to i znamenat že si někdo chystal zpřístupnit (ilegálně) taztelovu plochu.

Každopádně soubor bych hlavně nespouštěl a také smazal. Může se jednat o nějak upravený program s mallware. V případě potřeby lze program stáhnout z oficiálního zdroje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]