Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjení notebooku

Od: radim39®
Dobrý den,prosím o Váš názor .Zapnul jsem notebook Dell,rychlá práce bez odkladu,ale zapomněl jsem připojit nabíječku.Dell mně upozornil u 10 procent batérie,tak jsem nabíječku hned připojil.Zjistil jsem,že i po 2 hodinách síce notebook běží normálně,ale baterie se nenabíjí.ani nesvítila dioda nabíjení.V Biosu hlaška AC Adapter-Unknown.Tak jsem notebook vypnul a nechal ho na nabíječce.Až po daiší hodině se konečně rozsvítila dioda nabíjení a do rána byla baterie nabitá.Je to to standartní chování?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lll
hodnocení

2x
Jo, Dell adaptéry občas začnou zlobit. Zagooglujte si
google.com/...
hodnocení

Něco jsem nastudoval,mluví se všude o Power Battery managmentu-obvod,který z technických důvodů pouští nabíjecí proud do baterie až po nějakém čase(udajně i po několika hodinách),ale to se týká případů,když je baterie uplně vybitá.Mně tam zůstalo 10 procent.Nebo těch 10 procent systém vyhodnotil jako uplně vymlacenou baterrii?Jinak děkuji za reakci.

lll
Já to moc neřešil když dellácký adaptér začal takhle zlobit, tak se koupil nový a basta. V práci, několik dellů, a občas někdo přišel, že mu to hlásí.
Ještě mám asi dva ty adaptéry, které se prostě s Dell notebookem už nedomluví.
Dnes je to jinak, všechny (?) moderní notebooky umí nabíjet přes usb-c, tak jestli ten váš to taky neumí? Potřebujete samozřejmě usb-c nabíječku vysokého výkonu, asi 60W či víc.
Některé mobily, Xiaomi, máj takovou nabíječku přibalenou.
hodnocení

Děkuji za reakci,bohužell je to kulatý konektor,ale již jsem si objednal náhradní nabíječku-kdyby motyka vystřelila.Zatím je vše v pořadku,baterie se nabijí,s ní problém nebude-má stáří 2 roky.Telefonická podpora Dell mi zdělila,že je to prý normální-z bezpečnostních důvodů Dell považuje baterii vybitou na 10 procent defacto jako uplně vybitou,po zapojení nabíječka pouze udržuje proud pro chod Windows a hardwaru,samotné nabíjení může naběhnout i po několika hodinách.Doporučeno mám baterii při 20 dát hned na nabíječku.Ještě jednou díky.
lll
Takže máte nějaký relativně starý notebook, který vůbec nemá zdířku usb-c?
Mám pocit že všechny které byly koupené s W11 tak už měly i duplicitní možnost nabíjení přes usb-c. Konektor kulatý tam byl taky.
Ve vašem případě, jestli teď nabíjení funguje, tak bych tu objednávku na nový adaptér zatím zrušil, možná opravdu máte jen načlou baterku, a sledoval bych chování nějakou dobu.
hodnocení

Je to děda Dell,Inspiron 7655 (Red),W10,i7.Používaný velice málo,ale spolehlivý doted.A mám odvahu říct,že oproti jiným novým notebookům Dell s W11 je rychlejší. Pouze před 2 roky se nafoukla baterie a nadzvedl touchpad,tak byla vyměněná za origo novou a nový touchpad taky origo Dell.Jinak absolutně nic.Až včera večer já blbec jsem si ve spěchu nevšiml,že jedu 4 hodiny na baterii a skončil jsem na těch 10-ti procentech a pak maturování ohledně nabíjení.Na netu hodně lidí zminuje,že adaptéry odcházejí u Dell dost často,proto jsem objednal originál.Druhovýroba jiné značky v parametrech 7.5mm,7.5A ,19.7 V a 130 W neexistuje.Pouze 90 W,bojim se,že je to málo, ikdyž se jedná o maximální zátěž resp.výkon,který já určitě nikdy na NB nedosáhnu.
lll
On ten adaptér Dell jako takový neodejde, napětí a proud dává správný dál, akorát že "mlsným" Dell notebookům přestane "chutnat", přestanou ho poznávat jako svůj, dellácký.
Když se koupí nový Dell adaptér, tak ten pár (notebook + nový adaptér) funguje zase normálně a správně.
Víc jsem to nezkoumal.

hodnocení

0x

A bude hůř. Dell mi často vyhodnocuje adaptér jako neoriginální. Při pokusu zapnout NTB s vybitou baterií a připojený do sítě přes adaptér vyběhne tahle hláška a po odstranění (F1) hlášky NTB sice nabíhá, ale dlouho, předlouho a pak to stejně skončí restartem. Jediné řešení, které vede k úspěchu je připojit NTB k síti, nezapínat ho a počkat, až se baterka vzpamatuje ( u mě stačí 15 minut). Pak je vše OK. Nenabíhá ani hláška o neorigo adaptéru, ani není problém s nabíháním Windows.

Abych vše uvedl na pravou míru. Adaptér mám sice originální, ale kabel už je měněný, akumulátor neznačkový, takže si vlastně nemám na co stěžovat. U mě problémy začaly uvolněním napájecího konektoru a nalomením origo kabelu. Kabel pro 240W zdroj něco váží, o samotném zdroji nemluvě...

chudlaj
hodnocení

0x
Při jaké teplotě? Pod10° mi tento měsic 3x necht3l dobíjet, až po 15min.
Ano , dell má "3wire" komunikaci
Otázka je kolikrátbse to stalo...
Ps: noťasy bez usbc nejśou staré ani nemoderní...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]