Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi pres nekolik sten

Od: jirikk
Mozna hloupy dotaz. 02 mi dela opticke vlakno a modem bude v predsini, do pokoju to jde pres jednu a do druheho pres dve zdi. Byt je ale resen bez dveri, jen pruchod. Technik si mysli,ze se zadnim pokojem bude asi problem se signalem. Nepomuzou tomu ty pruchody? Byt 54m2. Diky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wifi
hodnocení

1x

Zvážil bych použití AP od renomovanějších výrobců. Například Ubiquiti UniFi U7-Lite mi pokryje patrový rodinný dům (158m2), včetně venkovního parkovacího místa a části zahrady. Předchozí TP-Link, Mikrotik bez šance. Aktuálně Mikrotik spravuje síť a bezdrát je na UBNT.

111®
hodnocení

0x

Tak ať ti natáhne až doprostřed. Málo info o zdech.

jirikk
hodnocení

Oni vedou kabely po zdi pres celou predsin a pak dolu k zasuvce,vypadalo by to desne. Prave jeden technik navrhl ten podhled, ted jiny technik se boji slabeho signalu.Zdi jsou asi panel.

Jak děsně? Normálně dejte malou lištu do rohu nebo k podlaze - žádný problém, a když se s tím pohrajete, bude to i pěkné.

111®
hodnocení

0x

A ty nemůžeš natáhnout UTP kolem stěn u podlahy a dat router doprostřed? Pokud máš venkovní antény tak ty dáš nastojato.

hodnocení

0x

Dávají vám toto? U nás funguje i přes dvě panelové zdi... byt 62m2

lll
hodnocení

0x
Normálně dvě stěny nevadí, ale záleží na rušení od sousedů.
Koukněte se mobilní aplikací WiFi analyzer, jak to u vás vypadá s volnými/ucpanými kanály, pokud je pásmo přeplněné Wifinama, tak se dá očekávat problém, ale i tak to můžete vylepšit ruční volbou kanálu.
111®

Wi-Fí analyzer funguje s Androidem. Ale co pro iPhone?

Můžete po bytě chodit s notebookem - každý má přehled WiFi sítí.

@111 Jetli ten iPhone nema podobnou funkci/appku, tak je to asi pěkný šunt :)

jirikk
hodnocení

Diky vsem.

jm
hodnocení

0x
datart.cz/...
Já mám sice archer ax73, který má signál až 50 m k sousedovi do jeho garáže, ale pro děti mám instalované krabičky od TP linku přes 220V síť. Je to na jiném jističi, ale i tak má jeden rychlosti 60/100 a druhý 40/80Mb/s. Extender sice není na hraní online nebo sledování 4K TV, ale naprosto dostatečné na běžnou TV fhd.

hodnocení

0x
Zdravím, zesílení signálu Wi-Fi jde pomoci tabletu nebo mobilu bez SIM karty a se zapnutým hot spot,do něj přechází signál a ten dává sílu ostatním zařízením

hodnocení

0x

Nejsem žádný specialsta,ale nějaké zkušenoasti mám.Byt 54 není nic velikého,jsou byty ,které mají 66 nebo 74,dveře v každé místnosti,optiku od O2,modem v předsíni a signál všude bez problémů.Stačí pouze s notebookem přes LAN vlítnout na nastavení modemu,wifi dát na 2.4 GHz(5 GHz můžete klidně nechat funkční-pouze zařízení vždy připojujte na 2.4-daleko lepší dosah než 5) a každý modem,který jsem nastavoval od O2 má možnost při své konfiguraci nastavení tzv. síly signálu nebo výkonu.Toto nastavení dejte samozřejmě na maximum.Pokud i přesto Vám frekvence 2.4 byt 54 napokryje,je problém v modemu(je slabý).Nikde jinde.Za předpokladu,že v předsíni nemáte velkou TV nebo mikrovlnku-vtip.Přeji vše dobré.PS:Řešil jsem tyto případy 4 a pokaždé se zákazník obrátil na O2 s žádostí o výměnu modemu za silnější a pokaždé v pohodě mu bylo vyhověno.Znám modemy ,které Vám stěží pokryjou 1+1,jsou modemy,které Vám pokryjou 3 byty kolem vašeho(panel i cihly).Vše je o výběru.Hodně štěstí.

chudlaj
hodnocení

0x
brdzit optiku wifinou je mučení... pokud tonnení starý 100Mvit v optice
osobně. myslim, že 1 průchod(toje absence dveří?) tomu nepomůže

hodnocení

0x

Vždy jsou dvě možnosti. Pro kabel průchod stačí ... pro signál je nutné vyzkoušet.

1) kabelem ze switche do problematické místnosti k zařízení v zadním pokoji

2) kabelem ze switche do problematického prostoru a zřídit další AP (AccessPoint, nutné napájení)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]