Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, uvažuji o nákupu 2TB modelu výše uvedených Seagatů. Jaký Seagate bude lepší? Budu to mít jako bootovací disk. Rychlost bootu vs SSD je mi jasná, ale i přesto nechci SSD. Měl jsem kdysi Seagate, ale po ani ne roce se odporoučel.. a jinak sem měl Western Digital a ok. Máte někdo zkušenosti se Seagate a jaký 2TB typ případně vybrat? Jde mi o o to, aby měl 7.200 ot. Koukal jsem že mají i 2TB Western Digital, v cenové hladině 2.500Kč+-, ale ten má technologii SMR, to nechci. Díky.
Přesně tak. Zatím nechci do disku dávat větší peníz. A navíc vždy jsem bootoval z otáčkových HDD. Jestli mi systém nastartuje za 90 vteřin nebo 10 vteřin mě opravdu nezajímá.. To samé při práci, nebo na koukání videí zYoutube či ČT. Tam opravdu rychlost nepotřebuji...
Takže koukám že jedině ten Skyhawk kvůli technologii disku. Šindel technology nechci... Westerny jsou drahý. Šlo mi špíše o to jaké má kdo zkušenosti s takovými Seagaty.. Že nekupovat Barracudu už vím.
0x
Nechtít SMR je správný směr.
Proto mám Cruzial SSD na boot a WD Gold 4T na uložení dat.
Seagate bych si fakt nekupoval. Po letech začaly být hlučné a objevily se i vadné sektory.
Crucial sem právě na boot zkoušel. To je nepoužitelný... Dal sem 2TB BX a naprosto otřesný (3D NAND paměti). Naštěstí jsem ho koupil ještě nějak za 2.400Kč, teď za něj chtějí 5.000Kč. Klasický WD Blue co mám (7 let starý) je mnohem rychlejší. Ale ten není k sehnání, nebo jen Šindel technology zápis... Nejradši bych 2TB Blue WD, ale ne Šindel..
jj, je Gold nešindel, ale našel sem jen 4TB a nejlevnější za 4.500Kč.. Spíše bych Gold, ale 2TB jen.
0x
Zamíchám karty, já kupuju jedině Toshibu. Jsou hlučnější, ale mnohem spolehlivější než WD či Seagate.
Taky jsem hledal už dříve Toshibu, ale teď jsem nikde nenašel 1TB ani 2TB. Jen na Allegru, ale tam to riskovat nebudu...
Je teda fakt, že 2TB se už nevyskytují. Jen jeden model z ne zrovna vhodné řady.
Ono ale těch 1-2TB modelů je obecně naprosté minimum. Já bych koupil čtyřku, on to už takový rozdíl není, a aspoň rezerva kapacity.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.