Nejste přihlášen/a.
Poklona,
nevíte někdo, jak se stane, že u této tiskárny po zadání na jejím displeji. Nastavení/údržba/kontrola trysek(vložit papír), stisknout zelený kosočtverec. Projede čistý papír. Také po podnabídkách, čištění hlavy, její - zarovnání, výmena kazet, opakovaně šrotuje s pokynem čekej a časem se oznámí, dokončeno. Inkousty jsou graficky na půlce, ale BK (ČB) má žlutý trojúhelník s vykřičníkem.
Modrá kazeta je s nápisem. Do not remove this (label), ostatní XL18.
Po pokynu. Výměna kazet, vyjedou do polohy k opsání nápisů na nich. Po následném vypnutí a zapnutí přístroje
zobrazí displej: Inkoustové kazety nerozpoznány/vyměňte kazety.
Po připojení k PC a pokynu (obrázek/vytisknout), jsou slyšet pojezdy, ale papír vypadne čistý, (skenování funguje).
Z webu Epson nastala instalace nabízených (downloadů), ale návod na demontáž něčeho k výměně (opravě) chybí.
Na Poradte.cz nalezeno pouze nějaké přečipování k XP-205. poradte.cz/... Přístroj je poděděný. Tiskárna je na vyhození opotřebováním nebo stačí injekčně doplnit
inkoust z lahvičky pro Canon? Děkuji za poznatky.
0x
Kazety mají na sobě čipy. Obyčejnou flash eeprom. Funguje jako kdysi telefoní karta. Kazeta tiskem odpočítává vystříknuté kapky. Pokud by jste je chtěl plnit, tak se čipy musí resetovat či vyměnit.
Na ebay je na toto dokonce epson reseter. Sám ho mám doma. Bílá krabička a dvoubarevnou diodou, knoflíkovýma baterkama a pozlacenýma pinama na boku, které se ke kazetě přiloží a ledka změní barvu s červené na zelenou.
Stejně tak tato tiskárna se dá předělat na tank systém, kdy kazeta je jen vložkou a z každé kazety jdou hadičky k zásobním lahvičkám na stole.
Spíš tyto tiskárny mají odpočet na waste ink container, kdy pod tiskárnou je plena a vede k ní hadička z parkovací krabičky pod hlavama, kam si hlavy ustříknou při zapínání tiskárny a předtiskového čistícího modu.
Ale taky se dá resetovat programem.
Další závadou těchto ink. Epsonek (podobná třeba L850) co mám já, tak může odejít díky vadě tiskové hlavy na desce hlavní elektroniky dva tranzistory, které jsou téměř k nesehnání, ale ebay je plnej vyletovaných náhrad.
Mají pouzdro To220, ale 5 nožiček (uvnitř jsou dvojice tranzistorů).
Po zapnutí přístroje bylo na displeji: Kazety nerozpoznány/vyměňte ink. kazety. OK.
Vyjmuté kazety jsou s (tišťáky) na fotce. Čip bude asi pod jejich kontakty?
Po jejich vložení zpět, už hlášení o nerozpoznání není.
Po funkci KONTROLA TRYSEK, je žádán papír a stiskněte kosočtverec. Jeho stiskem blikne text: BK málo, ale automaticky papír poběhne, opět čistý. Symbol kapky s nápisem New Nouvelles Nuovi Neu Nueva je nalepen na víku. Na displeji kresbu kapky nevidmo.
Zde na fóru je něčí úvaha, že jedna prázdná kazeta může zapříčinit nenatření papíru všem a černobílý tisk má potřebovat i barevné kazety.
Výrobek firmy Epson mám poprvé. Musím koupit plnou BK kazetu nebo všechny aby byl papír mokrý?
Čip je pod tím tišťákem. Většinou vypadá jako taková asfaltová kapka nebo je tam zaletován v nějakém pouzdru. Třeba SO8 nějaká eepromka, atd..
Já mám L850ku s tankem. Ještě jsem nezažil, aby došel inkoust.
A se starou Epsonkou to nejde srovnávat, zda potřebuje všechny nebo jednu.
Buď si kup ten reseter a prázdné kazety vynuluj a zkus tisknout a nebo lépe rovnou kup všechny kazety nové.
Pozor, netiskni moc inkoustu s prázdnou kazetou. Může se poškodit hlava.
Stejně tak nyvysušená hlava po proplachu trysek může zkratovat a odpálit zmíněné tranzistory na desce.
odkaz na reset přípravek
odkaz na čištění hlavy
0x
Servisní střediska jsou dle webu Epson.cz zobrazena dvě v republice.
Tak je přínosné se zde něco dozvědět, za což se patří poděkovat. Dnes mělo nastat hledání na webu ohledně resetováni kazety softwarem, ale po zapnutí XP-305 je na displeji hlášení: Chyba tiskárny E-01 / VYPNOUT a dále se nelze dostat. Blokace hlavy, senzor selhal atd. Přidávám několik fotek neboť formát MP4 a GIF zde v příloze nefunguje.
Máčením se nic moc neuvolní.
Musíš prostříknout, ale s citem. Vysoký tlak nevydrží těsnění.
https://www.youtube.com/shorts/8_StE-GohRs?feature=share http://www.youtube.com/shorts/8_StE-GohRs?feature=share
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.