Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AutoCad - umí v tom někdo kreslit?

Od: rotorot

dobrý den

vím že tohle není web na hledání někoho, kdo za mě udělá nějakou práci, ale chtěl bych se zetat, jestli někdo z vás náhodou nedělá v AutoCadu nebo něčím podobným?

potřeboval bych v 2D nakreslit puzzle a uložit do formátu .dwg Přikládam foto jak by asi puzzle měly vypadat. Jedná se o 12ks dílku, 3řady, 4sloupce. Celková velikost má být 285x201, velikost dílku tak nějak rozdělit aby byly podobně stejné. Zámky hranaté (ostré), ale tvar nechám na vás. Nemusí být moc hluboké, můžou být i lehce pochylené. Ale klidně to může být dle přílohy

potřeboval bych to jako výstupní dwg soubor. Toto následně dám na řezací plotr a ten mi vyřeže v lepence papíru puzzle, které použiji na jednu hru a pouze jednou. Takže proto mi nezáleží že to bude extra přesně rovné, nebo uplně přesně stejně velikoé dílky. Jak se říká milimetr sem tam nehraje žádnou roli

našel by se ochotník, který by mi to dokázal namalovat a tímto mi pomoct?

děkuji

AutoCad - umí v tom někdo kreslit?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dovedu to namalovat (mám to namalované), ale nedostanu soubor do Poradny. Už je to několikrát hlášená závada.

--- místo souboru DXF je od @clovicek tohle ---

Warning:

fopen(priloha/2026/3517391-puzzle285x201.dxf): failed to open stream: No such file or directory in /www/hosting/poradte.cz/www/priloha.php on line 23
Warning: filesize(): stat failed for priloha/2026/3517391-puzzle285x201.dxf in /www/hosting/poradte.cz/www/priloha.php on line 24
Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, bool given in /www/hosting/poradte.cz/www/priloha.php on line 24
Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, bool given in /www/hosting/poradte.cz/www/priloha.php on line 104

---

Odkaz zde platí 7 dnů

limewire.com/...

---

P.S.

Mám i DWG, bude-li třeba.

rotorot
hodnocení

Ja bych potreboval pravě pouze ten dwg

děkuji

Nahoře byl soubor DXF, tady na odkaze totéž v DWG. Stejné podmínky (platnost odkazu 7 dnů, 50 stažení)

---

P.S.

Pokud bych mohl správci webu doporučit, pak ponechat možnost "Nahrát jiné než obrázkové soubory"ponechal jen na soubory PDF. Všechno ostatní je potenciálně nebezpečné - může to obsahovat škodlivý spustitelný soubor nabo makra.

PDF teoreticky také může obsahovat závadné odkazy - ale má alespoň čitelnou strukturu.

Prozatím to stejně nefunguje, lze nahrát jen obrázky.

rotorot
hodnocení

Děkuji, budu mit možnost to vyzkoušet až přišti tyden, tak potom se ozvu jak tomdopadlo, zatim děkuji moc

rotorot

Děkuji je to super, vysledek splnil to co jsem chtěl. Diky co jsem dlužen?

Stačí kliknout na ikonku, která říká "klikněte pokud si myslíte, že tato odpvěď pomohla, děkujeme".

Pěkný víkend.

*palec*

AutoCad - umí v tom někdo kreslit? #2
rotorot
hodnocení

nejsem tu registrovany takže nemohu klikat, takže dávam palec nahoru sem

*palec**palec**palec**palec**palec*

hodnocení

0x

vytvořeno GPT 5.4 netuším jestli Vám to pomůže

Zkusím to rovnou udělat jako technický 2D výkres puzzle. Udělám rozměr 285 × 201 mm, 12 dílků ve 3×4 a hranaté zámky; pokud půjde, přidám i víc formátů, abys to mohl hned použít.

Mám hotový první návrh a vyexportoval jsem ho jako vektor. Je to udělané v milimetrech, s hranatými zámky a rozměrem 285 × 201 mm; ještě k tomu přidám náhled, ať hned vidíš tvar.

Přemýšlení po dobu 1m 47s

Ano — nakreslil jsem ti to.

Hotové soubory:
puzzle_285x201.dxf
puzzle_285x201.svg

Sdílet

Uděláno jako:

celkový rozměr 285 × 201 mm

12 dílků v rozložení 3 × 4

hranaté zámky

rozměry dílků přibližně stejné

jednotky jsou v mm

Jen poctivě upozorním na jednu věc: vytvořil jsem to jako DXF, ne přímo DWG. DXF ale většina CADů i řezacích programů bez problému otevře a často ho vezmou stejně dobře jako DWG. Když budeš chtít, můžu ti hned udělat ještě i druhou variantu:

s menšími zámky,

s výraznějšími zámky,

nebo připravit verzi co nejvíc podobnou tvé fotce.

puzzle_285x201.dxf7.16 kB
AutoCad - umí v tom někdo kreslit? #3
halamus

Zdejší upload souborů je už dloudo rozbitý. Doporučuji použít třebas uschovna.cz/... a sem vložit odkaz.
Koukám, že se o tom píše i níže, řešení je podobné, nahrát soubor jinam...

rotorot
hodnocení

0x

Tohle mi nejde otevřit ani v online viewru

Bohužel přes Ai to asi nepujde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]