Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde 2 různé GTX 980 ti propojit do SLI?

Od: jaromir83®

zdravím, v horním GPU slotu mám GTX 980 ti PALIT, koupil jsem GTX 980 ti FE a aby fyzicky pasoval pevný SLI bridge musel jsem PALIt dát do spodního GPU slotu ale když zapnu PC načtou se mi win10 jak vypadaly zhruba před rokem bez instnutých ovladačů. monitor jde teda připojit jen k GPU v horním slotu? mám se v tom dál hrabat? bude to fungovat? když nechám PALIT v horním slotu a 2xGPU propojím ohebným SLI bridgem. představuji si že se mi tím prostě zvýší výkon PC nebo mám počítat i s přeinstalováváním ovladačů/win10? díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Místo takového harakiri bych dnes koupil silnější GPU. Jen upozorním, že Pascal (řada GTX10xx) už nebude mít nové drivery.

mll
hodnocení

0x

Pokud si pamatuju, tvrdilo se, že GK musí mít i stejnou verzi firmware, aby to mohlo fungovat.

Je vůbec nutné ty karty propojovat? V počítači normálně může být tolik GK, kolik jich tam jde nastrkat, samozřejmě jejich interní propojení může mít nějaké benefity. Monitor by měl jít připojit do kterékoliv (když má člověk víc GK tak má určitě i víc monitorů), jenom při startu si bios může vybrat špatný port a obraz se objeví až po startu operačního systému (což neni žádná tragedie, pokud nepotřebujete zrovna lézt do nastavení biosu).

Výkon PC určuje spousta věcí. GK určuje hlavně výkon grafiky. A případně programů, které používají její výpočetní jádro (nevím nakolik je to běžné, GPU computing bývalo svého času módním hitem), očekával bych hlavně počítačové hry. Operační systém snad pořád běží hlavně na CPU.

thetruth
hodnocení

0x

Zapojovat GK do SLI je nesmysl už dlouhou dobu, a taky je už dobu nepodporované. Nevím jestli tahle generace grafik to ještě uměla, nechce se mi to hledat, ale i tak je to nesmysl. Výkon dvojnásobný nebude, přibudou artefakty a problémy. A spotřeba bude dvojnásobná. Takže bych se na nějaké SLI zvysoka vykašlal, pokud chybí výkon, řešil bych upgrade karty jako takové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]