Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je špatně v nastavení Windows 11?

Od: magdon®

Některá okna se mi zobrazují v tomhle obludném rozměru *ee*. Ať dělám, co dělám, mění se kde co, ale tohle zůstává. V informacích o tiskárně by mi to moc nevadilo, ale kalkulačka přes 1/2 obrazovky mi teda fakt překáží. :(

doplněno 02.03.26 07:29:

Tak ještě jeden obrázek - takhle se mi zobrazila mapa při pokusu o ukázku nesmyslně umístěného semaforu. *zed*

Co je špatně v nastavení Windows 11?
Co je špatně v nastavení Windows 11? #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V jakém rozlišení máte grafiku / monitor. bo když vidím ty ikony programu a teď tu mapu, tak si tipnu že nějaký nestandard

hodnocení

To je právě problém - rozlišení mám 1440 x 900, když ho ale změním na maximum, výrazně se zmenší kde co, ale tohle zůstává velké (i když teda o něco menší). Totéž při změně měřítka (teď 120%), změní se ikony a text, ale tohle ne.

Po zprovoznění Win 11 to bylo celkem v pohodě, jenže text a ikony byly tak malé, že byly prakticky nečitelné. Proto jsem se pustil do úprav a někde jsem asi šáhnul vedle. S Win 7 jsem žádné takové problémy neměl.

111®
hodnocení

0x

A Ctrl+ kolečko myši ať už na ploše nebo konkrétním okně udělá co?

hodnocení

Na ploše, ani v některých oknech neudělá nic, v "podoknech" a v programech (Office) funguje. Ovšem jen na obsah příslušného dokumentu, na základní zobrazení (všelijaké lišty a okna windows) nikoliv.

Existuje nějaký zžpůsob, jak se vrátit k původnímu nastavení? Že bych to pak zkusil oparně od začátku *zmateny*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]