Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes jsem si zadal objednávku na optický internet od t-mobilu 250Mbps na síti cetin. Na stránkách mají napsané, že majitel může použít vlastní router a t-mobil jen dodá převodník. To jsem byl velice rychle vyveden při objednávce na lince T-mobilu, že je nutné použít jejich router, který už má sobě převodník implementovaný a jiný nenabízí. Prý si mám převodník zajistit. S technikem jsem zatím nemluvil, ale podle různých diskuzí vlastní převodník nelze.
Prosím je tu někdo, kdo si bral optiku od t-mobilu na síti cetin a nechtěl jejich router? Jak to bylo technicky řešeno? Zda bylo vážně nutné pořídit jejich router, což nechci nebo jak toto řeší? Děkuji
0x
Prosím je tu někdo, kdo si bral optiku od t-mobilu na síti cetin a nechtěl jejich router? Ano, ale nakonec máme "router"s převodníkem od T-mobile; výhodou je, že v případě problémů nemůže T-mobile hodit problém na nás jako "zákazníka se svým železem". Jinak je většinou dodáván Sagemcom 5670 ... instalační příručka a zde nastaveni wi-fi. Klidně si za toto můžete připojit vlatní router ..A při nové objednávce do konce března 2026 můžete získat na 1 rok Sagemcom za 1,-Kč / měsíc, pak 50,- měsíčně. Jen na okraj, nej.cz nás hodilo na O2.cz, nakonec jsme zakotvili u T-mobile.cz. To vše po 1.lednu 2026 ...
Děkuji všem za info, spíše jsem čekal, že převodník bude menší jako například u cetinu a ne další velká škatule v regálu, která nejde ani uchtit na stěnu
Škoda. Mám již kompletně udělanou správu v routru a celé se mi to znovu nastavovat nechce, mám toho celkem dost IoT sít, hlavní wifi, Guest síť, NVR, plno zigbee čidel + wifi čidla na IoT síti. Rodičovskou kontrolu na zařízeních.
Uvidíme jak se ozve technik s čím přijde, někde jsem četl, že dříve se montoval Huawei HG8145v5, sice to není čístý ONT převodník, ale aspon to není taková kráva jak ten Sagemcom. Nicméně jsem rád, že jde převodník s routrem přepnout do bridge.
Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.