Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikrofonní vstup elektronického piana

Od: lokotraktor

Dobrý den (díky za krásně srozumitelný příspěvek od host* 03.01.14 17:57). Mám opačnou otázku: Mám elektretový mikrofon (mám jich víc různých) a mám elektronické piano (Kurzweil KA120), které má 6,3 jack (správně TRS) konektor nadepsaný MIC IN. V návodu píšou, že tam mám připojit mikrofon a že piano bude reprodukovat současně i mikrofon i hru kláves. Tečka, nepíšou jaký mikrofon. S elektretovým mikrofonem to nefunguje ani trochu (při plném zesílení piana) se z reproduktoru neozve nic, i když to mikrofonu ťukám (čekal bych, že i elektretový mikrofon bez napájení by na ťukání do vstupu určeného pro dynamický mikrofon, tj. do vstupu s vysokou citlivostí, mohl vybudit nepatrnou odezvu na tak hrubé zacházení). Jenže nic. Hledal jsem asi 1 den na internetu, ale zatím jsem nenašel zapojení, jak připojit elektretový mikrofon do vstupu (el.piana) s naprosto neznámými vlastnostmi toho vstupu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

Elektretový mikrofon potřebuje napájení. Nemá cívku a magnet. Ale he to vpodstatě kondenzátorový mikrofon.

jiofa
hodnocení

1x

U tohoto stage piana je mic. vstup pro dynamický mikrofon. Pokud je signál slabý potřebujete mic. předzesilovač. Kupte si kvalitní kondenzátorový mikrofón s vlastním napájením. Kondenzát. mikrofon potřebuje fantomové napájení +48v. Buď ho dodává samotné zařízení (mix. pulty), nebo je v samotném kondenz. mic. (baterie). Jen tak vám to bude kvalitně fungovat.

jiofa

Ještě se podívejte, jestli máte nastaveno v menu karaoke. Tohle ale nevím jestliito to je nutné, ale píši to.

hodnocení

0x
Předepsaný je TRS mikrofon, tedy mikrofon s odděleným mapájením, který má zemní kroužek, plus dva kontakty. Pokud máte mikrofon s 3,5 mm jackem, musíte použít i TRS redukci, ne třeba kytarovou.
help.rode.com/...

hodnocení

0x

Je potřeba napáječ elektretového mikrofonu, jako zde (neručím za správnost, nutno se doptat u prodejce). To je ještě levný jsou i vícekrát dražší. Problém je, že samostatně prodávané příslušeství prodejci předraží. Příklad; před dvěma desítkami let náhlavová/headset sluchátka s mikrofonem Koss R/45 za 1400 Kč s napáječem jen o 100 Kč dražší, než samostatně koupené bez napáječe elektretového mikrofonu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]