Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel: lze se textové pole či obrazec ukotvit k hodnotám grafu?

Od: tomkk®

Snad je otázka jasná, mám graf, chci do něj vložit text a obrazce k popisu význačných částí grafu. Ovšem tyto prvky drží svoji pozici k oknu grafu, ne k hodnotám, tedy pokud do grafu doplním další hodnoty, vlastní graf se změnou rozsahu os posune, ale popis zůstane na původním, už nesmyslném místě.
Jistě, v nejjednodušším případě lze předem zafixovat rozsah os, ale to nejde, pokud je X např. osou času, data dále doplňujete a předem nevíte, jak dlouhý interval bude potřeba.
Dají se tedy tyto prvky nějak zakotvit přímo k XY hodnotám grafu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

K bodu daného grafu to samozřejmě jde. Ale musíte si ten bod vybrat.

Excel: lze se textové pole či obrazec ukotvit k hodnotám grafu?
hodnocení

Aha, aspoň tak, díky, zítra vyzkouším.
hodnocení

Nějak se mi to k bodu stále nedaří zamčít, můžu poprosit o základní heslovitý postup?

riva

Pravým tlačítkem na bod grafu.

Excel: lze se textové pole či obrazec ukotvit k hodnotám grafu? #2
hodnocení

Aha, diky, už to jde. Zkoušel jsem to přes vložit, nebo přes přidat do grafu a to mi nešlo.

Nenapadá vás, jak by šlo nějak vyznačit pevná pásma ne podle bodů grafu (řady), ale podle hodnot os? Něco jako na obrázku. Tedy jinak, než že to vytvořím jako graf vymyšlené řady.

Excel: lze se textové pole či obrazec ukotvit k hodnotám grafu? #3

111®
hodnocení

0x

Jako popisku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]