Nejste přihlášen/a.
Okolnosti mě donutily uvažovat o novém stolním PC (více-méně pro kancelářskou práci). Máte někdo zkušenosti s počítači " Barbone" ? Nabízejí za slušnou cenu v podstatě přesně to, co potřebuji. Nikdy jsem ale o téhle značce neslyšel
, tak bych si nerad naběhl.
nejhorší čas na koupi PC ... - vše jde strašným způsobem nahoru.
Grafickou kartu, která stávala jen 6500 jsem koupil minulý týden za 7500 a dnes je za 9500!
Pro kancelářskou práci bych hledal HP probook G5 s dokovací stanicí. Do 6tis byste se mohl vlézt.
Barbone - jsou to dlouhodobě nabízené sestavy. Jejich kombinace nejsou špatné, ale to dokáže průměrný fanda poskládat také.
Nevýhodou takových sestav je, že pokud chcete reklamovat, reklamujete kompletní PC - ne jen paměť, disk, zdroj... Takže pokud si poskládáte PC a musíte zreklamovat jeden komponent, dokážete si to vyřešit "sám" a jen reklamovat jeden HW, přitom stále pracovat. Při reklamaci komponenty sestavy si vezmou celý PC a opraví, ale vrátí "tovární nastavení" ... a jste v ...
Tak tolik zase šetřit nemusím, těch 16 tisíc je perfektní cena
.
Dobu na nákupu si nemůžu moc vybírat. Lehnuly mi Win 7 v 15 let starém PC (běží prakticky denně, takže je jen otázka času, kdy to vzdá). Sice jsem provedl čistou reinstalaci, jenže to je základní verze někdy z roku 2018 a je bez jakýchkoliv aktualizací a ty už neseženu. Řada SW se s tím nechce smířit. Win 11 tam nenacpu ani omylem ![]()
Kdysi (za dob DOS 6) jsem o počítačích věděl hodně (dokonce jsem se jim věnoval profesionálně, ale doba, kdy jsem si stavěl PC už dávno minula. Prostě ujel vlak. ![]()
Shrnu můj názor. Výkon malé krabičky ve velkém case zející prázdnotou a zbytečně předimenzovaný zdroj. Osobně bych doporučil se poohlédnout po malém PC, například Intel NUC (mají je všichni administrativní pracovníci u nás ve firmě). Prodávají se v několika verzích dle procesorů bez RAM a SSD, tedy si jej lze nakonfigurovat dle vlastních potřeb. Na stole nezabere žádné místo, lze jej nainstalovat i na VESA držák monitoru.
Jinak k výše uvedenému výrobci "Barbone". Pokud dodrží sestavení z uvedených komponent, neměl bych z toho sebemenší strach.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.