Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EaseUS parition manager v. 19.23.0

Od: dedabrno® odpovědí: 4 změna:

Rád bych zase po čase pořídil klon disku C: , rozhodl jsem se vyzkoušet free EZaseUS partition Master v. 19.23.0 Free Editoion, ale dostanu se až ke STARTU, pak jwn nabídka koupit si FULL, což pro mne jako starce je zbytečné. Máte někdo s tím podobnou zkoušenost? Při instalaci jsem zatrhl non komercial - a přesto.

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Před časem jsem bez velkých zkušeností, jednoduše a bez problému naklonoval několik disků programem Macrium Reflect Free.

mll
hodnocení

0x

Easeus byl zadarmo snad jen do 2 TB. Na to mám někde vytvořené bootovací DVD. V době kdy jsem ho používal, byly 2TB ještě dost daleko.

Dobrým nástrojem na klonování disku byl HDD Guru hddguru.com/... zadarmo, ale pouštěl se z rozeběhlého systému, takže na disk C: nepoužitelné. Občas ho použiju, je to takový nenáročný program. A snad je pořád zadarmo.

Jinak poslední dobou nabootoju do linuxu z DVD nebo flešky a klon udělám tam. Jde to normálně ve správci disků v příslušenství, dřív ho některé distribuce v sobě neměly, ale teď ho snad mají všechny běžné. Samozřejmě je tu cesta přes příkazový řádek (cp /dev/sda soubor.img), ale v tom grafickém rozhraní je to přívětivější. Takže ani nepotřebuju nástroje třetích stran (pokud zrovna mám v dosahu počítač s linuxem). Odpadá tak starost, jaké úložiště ten daný nástroj podporuje.

hodnocení

0x
Rescuezilla je plně zdarma a součástí je více nástrojů pro správu pc. Případně clonezilla - ta je sice v terminálu, ale je spousta video návodů a jde přepnout na sk menu. Ovládání je ovšem velmi jednoduché.

hodnocení

0x

Výrobci mají na Internetu ke stažení ověřený klonovací program (i s návody) a zadarmo. Jen je klonovací program vázán, že aspoň jeden z HDD/SSD je z jeho produkce. Příklad: WD/SanDisk má Acronis True Image, Seagate poskytuje DiscWizard, ...
Doporučuji, vytvořit si boot-jednotku (USB-flash) s uvedeným programem a klonovat bez běhu operačního systému.

doplněno 22.01.26 18:41:

I zde se dají dohledat rady například zde

doplněno 22.01.26 18:47:

... a neplést si 2 rozdílné pojmy - klonování a změnu/úpravu oddílů/partitons na HDD/SSD ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]