Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde se dá podívat na nějaký větší výběr monitorů?

Od: radbychmonitor odpovědí: 1 změna:

Dobrý den.
Vybírám si k PC nový monitor, ale zrovna u věci, kterou bych si rád před koupí prohlédl, jsem těžce narazil. U monitorů k PC je důležité, jaký mají obraz (koukáte na to zblízka), člověk by tedy čekal, že bude nějaký showroom, kde budou vystavené vedle sebe různé modely, ale ono ne *co* . Navštívil jsem několik Datartů. Pračky - celá řada praček. Lednice - že je to jak ve stromovém labyrintu. Kávovary - celá ulice věnovaná pouze kávovarům, některé vystavené stylem: stejný model - více barev. Televize, to je snad 1/4 elektra (využil jsem při výběru TV *palec* ). Ale monitory? 8? Z toho 4 od stejného výrobce, pak jedna vlajková loď v ceně supervýkonného herního PC (mimo finanční možnosti většiny lidí v ČR, mezi které se řadím) a k tomu 3 šlupky za 1500 ve výprodeji (ne doslova), které nikdo nechce, jelikož jejich kvalita obrazu nemá daleko od starých CRT *smich* . Tak jsem si řekl: "Fajn, tudy cesta nevede, navštívím velký showroom Alza v Holešovicích".
Oči mi vypadli z důlků. Obří showroom se vším možným, ale monitory zase jen okrajově a když už se mi nějaký líbil a konečně jsem ho vyhledal, ejhle - již se neprodává. O kus dál jakýsi starý zapomenutý kus, potřebující vlastní minijadernou elektrárnu ke svému fungování (samozřejmě není součástí balení), zřemě jen kvůli prezentaci PC, které stálo vedle a okouzlující "standardní" klávesnice a myši. Pak pár monitorů, zase s cenou pro Elona Muska *smich* a jinak plno cca stejných monitorů (podobná úhlopříčka, typ panelu, rozlišení), jen různé značky. Pak jsem narazil na jeden, který by byl rozměrově a parametry fajn, ale nešel. *plac*
Prosím Vás. Jsem naprosto zoufalý, padajíc na kolena a propadajíc v pláč. *smich* Jak vybíráte monitory? To se jen podíváte na parametry na netu, kouknete na youtube na nějaký test a kupujete? A pokud ne a chodíte se dívat, tak kam? Existuje nějaké místo, kde mají vystaveno více modelů, různých značek, jako je tomu třeba u praček, nebo TV? (mimochodem, nevím proč se vystavuje tolik praček, když to jsou všechno bílé plechové krabice, jen mají jiná tlačítka a dvířka *smich* ).
- Jinak záměrně nepíši, jaký si vybírám monitor, abych nedostával rady "co koupit", ale skutečně to, na co se ptám a to "kde si to prohlédnout, příp. jak vybíráte vy". Řeknu jen, že nehledám nic atypického, ale monitor standarních rozměrů, kterých je např. Alza plná, jen nejsou nikde k vidění...
Děkuji

doplněno 20.01.26 21:49:

Jo a pardon za chyby v textu. Je už pozdě, sotva vidím a podle toho to vypadá. Oči vypadlY - a určitě tam toho bude více.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vasu poziadavku logicky nemoze ziadny predajca realizovat, nebude strkat peniaze do nepredajnych zasob. Pri nakupe cez net mate 14 dni na vratenie tovaru, tadial vedie cesta. Vyberte si, ako pisete, podla parametrov a recenzii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]