Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Vybírám si k PC nový monitor, ale zrovna u věci, kterou bych si rád před koupí prohlédl, jsem těžce narazil. U monitorů k PC je důležité, jaký mají obraz (koukáte na to zblízka), člověk by tedy čekal, že bude nějaký showroom, kde budou vystavené vedle sebe různé modely, ale ono ne
. Navštívil jsem několik Datartů. Pračky - celá řada praček. Lednice - že je to jak ve stromovém labyrintu. Kávovary - celá ulice věnovaná pouze kávovarům, některé vystavené stylem: stejný model - více barev. Televize, to je snad 1/4 elektra (využil jsem při výběru TV
). Ale monitory? 8? Z toho 4 od stejného výrobce, pak jedna vlajková loď v ceně supervýkonného herního PC (mimo finanční možnosti většiny lidí v ČR, mezi které se řadím) a k tomu 3 šlupky za 1500 ve výprodeji (ne doslova), které nikdo nechce, jelikož jejich kvalita obrazu nemá daleko od starých CRT
. Tak jsem si řekl: "Fajn, tudy cesta nevede, navštívím velký showroom Alza v Holešovicích".
Oči mi vypadli z důlků. Obří showroom se vším možným, ale monitory zase jen okrajově a když už se mi nějaký líbil a konečně jsem ho vyhledal, ejhle - již se neprodává. O kus dál jakýsi starý zapomenutý kus, potřebující vlastní minijadernou elektrárnu ke svému fungování (samozřejmě není součástí balení), zřemě jen kvůli prezentaci PC, které stálo vedle a okouzlující "standardní" klávesnice a myši. Pak pár monitorů, zase s cenou pro Elona Muska
a jinak plno cca stejných monitorů (podobná úhlopříčka, typ panelu, rozlišení), jen různé značky. Pak jsem narazil na jeden, který by byl rozměrově a parametry fajn, ale nešel.
Prosím Vás. Jsem naprosto zoufalý, padajíc na kolena a propadajíc v pláč.
Jak vybíráte monitory? To se jen podíváte na parametry na netu, kouknete na youtube na nějaký test a kupujete? A pokud ne a chodíte se dívat, tak kam? Existuje nějaké místo, kde mají vystaveno více modelů, různých značek, jako je tomu třeba u praček, nebo TV? (mimochodem, nevím proč se vystavuje tolik praček, když to jsou všechno bílé plechové krabice, jen mají jiná tlačítka a dvířka
).
- Jinak záměrně nepíši, jaký si vybírám monitor, abych nedostával rady "co koupit", ale skutečně to, na co se ptám a to "kde si to prohlédnout, příp. jak vybíráte vy". Řeknu jen, že nehledám nic atypického, ale monitor standarních rozměrů, kterých je např. Alza plná, jen nejsou nikde k vidění...
Děkuji
Jo a pardon za chyby v textu. Je už pozdě, sotva vidím a podle toho to vypadá. Oči vypadlY - a určitě tam toho bude více.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.