Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

W32.Sinnaka.A@mm

Od: jendax_17 odpovědí: 5 změna:

Potřebuju nutně pomoct. Počítač se mi nakazil virem W32.Sinnaka.A@mm. Když zapnu Internet Explorer, tak se mi automaticky objeví okno Security center a říká něco o napadení W32.Sinn/.... I když pracuju normálně ve Windows, tak mi skáčou okna s tou zprávou. Taky mi přestala jít LAN síť.

Nesetkali jste se s tímto virem? Jsem už v koncích.

Prosím pomozte.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
hodnocení

0x
Nainstaluj si NOD 32. Je výborný a všechny viry ti najde.Pokuď ti už nejde nic obrať se na servis,kde ti pomůžou.

zajac*
hodnocení

0x

Nazdár bazááár. Tak to jsem zrovna minulý týden udělal. Výsledek: PC čisté, až na W32.Sinnaka.A@mm! *stop* Ten zůstal beze změny! Pondělí to jdu reklamovat, ale upozorňuji, že dle informací respondentů přes Google se jedná o"svini", která napadá přímo operační systém *cert* . Rada: skutečně navštívit servis, ale současně jim dát i návod, který si mohou ztáhnout např. přes Symantec. Na mne je to příliš složité, takže tam nesu pro jistotu i operační disk s Windows XP SP 2 *smich*.

Hezký weekend a

SMRT W32.Sinnaka.A@mm*bzum*

Zajac

a1+
Tady je popsán způsob jak problém odstranit:
securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.sinnaka.a@mm.html
Jediný co musíte, je umět po americky, nebo si to přeložte translatorem přímo z webu. Aby jste se nemuseli prokousavat celým textem, tak způsob jak to odstranit pod názvem"REMOVAL INSTRUCTIONS"

madmatt
hodnocení

0x

No, měl jsem stejný problém s tímhle virem a není až tak úplně strašné se ho zbavit.. Když člověk dost dlouho pátrá! ;)

Je možné, že jsem měl virů víc a tímhle postupem se zbavil i některých dalších resp. i věcí, které nebyli viry, ale napíšu sem všechno i když něco z toho na Tvém PC být nemusí nebo není virem;)..

1.) spusť přes příkazovou řádku nebo přes volbu Spustit v nabídce Start regedit. Najdi klíč [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionpoliciesexplorerrun]

a z něj smaž:

" wininet.dll"="mscornet.exe"
" kernel32.dll"="C:WINDOWSsystem32mssearchnet.exe"
" nvctrl.exe"="nvctrl.exe"

(doporučuji napřed provést zálohu registru a až pak mazat;) )

2.) Zmáčkni CTRL+ALT+DELETE a ukonči úlohy mscornet, mssearchnet, nvctrl (když to nepůjde a budou se pořád znovu zapínat, bude nutné napřed restartovat PC.

3.) Z adresáře Tvých windowsů (většinou c:windows) a příp. systému32 (c:windowssystem32) smaž soubory:

mscornet.exe

mssearchnet.exe

nvctrl.exe

Opět doporučuji soubory zazálohovat! (a přejmenovat)

4.) v adresáři prefetch (c:windowsprefetch) budou soubory

mscornet.exe.*.pf

nvctrl.exe.*.pf

(* bude nahrazena identifikačním číslem v 16tkové - např. NVCTRL.EXE-06D3483B.pf)

Tyto soubory také zazálohuj (a přejmenuj) a smaž.

5.) Teď už by Ti neměli vyskakovat taková ta okýnka že si máš stáhnout nějaký software atd.. Posledním krokem je zaražení té stránky, co se Ti otevře, když zapneš IE:

a) V ovládacích panelech nebo na liště IE->Nástroje zvol Možnosti Internetu

b) Přejdi na záložku Programy a klikni na tlačítko Spravovat doplňky

c) ve sloupci název klikni na následující názvy a zvol Zakázat (v oblasti Nastavení pod seznamem):

AdressBar

HomepageBHO

MediaGateWayX

Search

ZToolBar Activator

- zrovna tu jsem si celkem jistý, že všechny tyto názvy tam mít nebudeš - myslím, že se Tě týká HomepageBHO - já vypsal všechny, které mám zakázané (a předtím zakázal všechny, které měli ve sloupci Vydavatel (neověřeno) nebo byl sloupec prázdný a uznal jsem, že to není nic, co bych tam chtěl)

Pozn: ve políčku Zobrazit (nad seznamem) musíš mít zvoleno Doplňky použité aplikací Internet Explorer

d.) Stiskni OK

e.) Stiskni OK

6.) Užívej si surfování bez W32.Sinnaka.A@mm*frajer*:)

madmatt

Tady maj bejt obrácený lomítka:

[HKEY_LOCAL_MACHINE]/ [SOFTWARE]/[Microsoft]/[Windows]/[CurrentVersion]/[policies]/[explorer]/[run]

"kernel32.dll"="C:/WINDOWS/system32/mssearchnet.exe"

(většinou c:/windows) a (c:/windows/system32)

(c:/windows/prefetch)

Sorry..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]