Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po několika otevřeních souboru se další již neotevře

Od: slavo® odpovědí: 7 změna:

Ve složce prohlížím soubory a z důvodu obsahu je musím otevřít ( jedná se o pdf, ale to není asi důležité ).

Po X otevřeních - počet jsem nepočítal se stane že následující se již neotevře - pří pokusu o otevření se objeví "přesýpací hodiny" které pak zmizí.

Zkoušel jsem vymazal mezipaměť a cookies - nepomohlo to.

Pomohlo počítač vypnout ( restartovat )

Lze to nějak udělat bez vypnutí - restartu počítače?

když to už přestane reagovat - nelze soubory otevřít, tak i načítání stránek je pomalejší.

doplněno 09.01.26 10:08:

Je to PC s Win a soubory jsou uloženy na vzdáleném počítači - serveru

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle mě se ten prohlížeč PDF řádně neukončí (zůstane viset spuštěný) a proto se nechce otevřít znovu.

Pomohlo by jeho úplné ukončení přes správce úloh, nebo používat nějaký jiný prohlížeč PDF, který to dělat nebude.

hodnocení

0x
Nenapsal jste typ zařízení, OS, ani název programu.
Pokud je to PC s Win, začal bych zobrazením volné paměti: Správce úloh- výkon - paměť, jestli se po každém otevření víc a víc nezaplňuje.

k2
hodnocení

0x

Podle popisu chapu, ze prohlizite pdf na nejakem lokalnim disku, pak s tim nema mezipamet ani cookies nic spolecneho.

Vypada to, ze neustalym otviranim a zaviranim se korektne neukonci prohlizec pdf. Pak jedine ho rucne "shodit" ve spravci uloh.

pdf
hodnocení

0x

Co zaplnění disku?

Zkusil bych i jiný prohlížeč pdf.

hodnocení

Kterého.

Toho počítače na kterém se to otvírá a nebo toho na kterém je to uloženo?

mll

Při nedostatku místa na disku by se windows (i linux a jistě i jiné systémy) pravděpodobně ozval. Mě otravuje už při 500 giga volného místa (asi má nastavená nějaká procenta a na 20 TB disku se mu 500 zdá málo), naštěstí narozdíl od XP, kde jediným způsobem bylo odebrání písmene a používání symlinků (to v desítkách nepomůže), tady dá po chvíli pokoj (v linuxu ukáže zaškrtávátko příště nehlásit, windows 10 dá po chvíli pokoj - v situaci, kdy mám málo místa jsem velmi často, takže zrovna tohle znám dobře). A místo na vzdáleném počítači Vás trápit nemusí. Spíš na lokálním, a opravdu myslím, že by se systém ozval. Možná spíš bude problém s nedostatkem paměti, ale to zase by se poznalo, spíš to bude nějaký vadný program, který v takové situaci prostě vytuhne.

mll
hodnocení

0x

Tak jenom hádám, prohlížíte to ve webovém prohlížeči? Potom zkusit i jiný prohlížeč, dobrá je třeba sumatra, ale prohlížečů pdf je na výběr víc.

Jinak bez restartu stojí za to zkusit se podívat do správce úloh (dá se spustit třeba přes nabídku ctrl+alt+del nebo kliknutím pravým tlačítkem na hlavní panel) na běžící procesy a ten vytuhnutý proces zabít (nejdřív to zkusit na kartě aplikace (to je bezpečnější) a pokud tam to nepomůže tak karta procesy, ne teď kecám, koukám na to, tak se to jmenovalo v XP a možná ještě ve Vistách, teď v desítkách se ta karta aplikací jmenuje procesy a ta karta procesů se jmenuje podrobnosti, já to beru po paměti a nadpisy těch karet běžně nečtu). Tímto způsobem se většinou to dá vyřešit bez nutnosti restatrtu, jen je potřeba najít, co je potřeba zabít (windows používá mírnější překlad ukončit úlohu, ale linux to slovo kill opravdu překládá jako zabít (aplikaci, proces)).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]