Nejste přihlášen/a.
Windows 10.
Při pokusu o přihlášení do ČSp mi přestalo fungovat připojení přes WiFi na noťasu a "defendr" mi oznámil, že připojení z jakéhosi důvodu zablokoval. Při pokusu o připojení se mi teď objevuje tohle. Rozhodně jsem se vědomě nerozhodl nikam nepřipojovat. Zkoušel jsem restartovat noťas i modem, vrátit nastavení připojování do původního stavu. Bez úspěchu. Jiná zařízení na stejné WiFi fungují normálně, takže modemem to nebude. Co s tím? Kde to lze nastavit?

2x
To vypadá na zakázaný adaptér sutě. Kuk do správce zařízení nebo do síti a povolit WiFi adaptér.
0x
Smazat (odebrat tu nefunkcni wifi) ze seznamu, znova vyhledat site, a znova se pripojit k te "nove nalezene" siti dela co?
Mate moznost pripojit se na NTB k jine wifi? To funguje?
doplněno 02.01.26 19:32:
A alespon z mobilu udelat hotspot a pripojit se k nemu?
0x
Neproběhla aktualizace Win? Pokud ano pak použit bid obnovy.
doplněno 02.01.26 16:54:
Nebyla instalace nějaké aplikace? Bodem obnovy se nic nedá pokazit jen se dostat před vznik problému.
Tak jsem zjistil, že na mém NB se pokouším připojit k adapteru "Realtek RTL 8821...", kdežto vypůjčený NB (který se připojuje bez problémů) ukazuje adapter "Ralink RT 3290..." Není to divné? Neěmělo by to být stejné? Síť WiFi je totožná, se stejným názvem.
Docela mě také zaráží, že v seznamu dostupných sítí je jich přes 10, ale když kliknu na "Spravovat známé sítě", není tam ani jedna, takže mou síť tam ani nelze smazat. Když tam založím síť novou (se stejným, či jiným názvem), v seznamu dostupných sítí se neobjeví a tudíž se k ní ani nedá připojit. Mně to připadá, že se NB snaží připojit k nějakému jinému adapteru. Ten adapter mám ale jen jeden. Je od Vodafonu, ale skutečný typ se mi zjistit nepodařilo.
Klidně můžou mít různé čipy. Ale klidně zkus udělat update daného driveru, popřípadě ho odinstaluj, popřípadě odinstaluj+smaž.
Já si myslím, že je to modelem adaptéru 8821CE. Taky jsem měl s ním špatné zkušenosti (a co koukám, nejsem jediný).
0x
Ve správci zařízení ten adaptér odeber a restartuj. Systém si ho znovu načte.případně otevři NB a přečti jaký tam je.
0x
Nemusí mít nutně stejný. Jen to udělej co jsem napsal..Já jsem také po nějaké operaci honil správnou zvukovku..
doplněno 03.01.26 16:58:
Pohledal jsem a našel tohle:
1. hoj,
Našel jsem řešení, který mi zafungovalo, po tom, co jsem si rval vlasy, a je to ultra jednoduchý!
Také jsem měl divnej problém pod WIN 11: můj PC se nemohl připojit k internetu (Wi-Fi a CPL), i když anténa normálně chytala sítě.
Spojení "kleklo" během session WIN 11 za mým VPN (Proton verze free). Všechny testy Microsoftu byly udělaný, dokonce i kompletní reset sítě, bez úspěchu. Ostatní zařízení se připojovaly k WIFI bez problému, můj pc má dual boot WIN 11 a WIN 10, tak jsem testoval moje spojení pod WIN 10 a to taky fungovalo, čímž jsem definitivně vyloučil problém s hardwarem.
Moje VPN není aktivní většinu času, takže se nespouští automaticky. A říkal jsem si, že problém by mohl být z crashu VPN. Tak jsem aktivoval moje VPN (Proton), a hned potom, všechno se vrátilo do normálu! Potom jsem to deaktivoval, a zázrak: moje spojení zůstalo stabilní od té doby!
To ukazuje, že můžou být síťový chyby, který nejsou detekovaný klasickými diagnostikami. VPN pravděpodobně opravilo problém s routováním nebo konfigurací sítě, který samo způsobilo (to je moje hypotéza).
Pokud máte tenhle druh problému, zkuste aktivovat vaše VPN (i dočasně) - to může určitě vyřešit ten bug.
Doufám, že vám to pomůže ![]()
2.
Měl jsem stejný problém. Právě jsem našel řešení kombinací několika odpovědí tady. Takže tady je to, co jsem udělal:
Použil jsem starou verzi nastavení tak, že jsem šel do Ovládací panely > Síť a sdílení > Centrum síťových připojení a sdílení > Zobrazit stav a správu sítě > Změnit nastavení adaptéru
Vybral jsem Wi-Fi připojení a kliknul na Změnit nastavení tohoto připojení
V záložce Správa sítě je seznam v sekci "Toto připojení používá následující položky". V mém případě jsem zrušil zaškrtnutí "Cisco AnyConnect Network Access Manager Filter Driver". Tato položka zjevně narušovala připojení.
Vybral jsem svou Wi-Fi síť, zadal heslo a konečně jsem připojen.
Tak teď už jsem z toho přímo jelen - dvanácterák
.
Při pokusu o postup podle Vašeho návodu se mi ukázalo tohle oznámení a dál mě to nepustilo. Ještě chvíli jsem se snažil, ale v podstatě jsem nikde nic nezměnil. Pak jsem se zkusil přihlásit... a ejhle! Najednou WiFi funguje! A to dokonce i po restartu NB. Tak do toho přestávám šťourat a čekám, co to udělá zítra.
0x
Jestli mate přístup do NB pod heslem a nepřihlásil jste se tak se není čemu divit. Jste jako správce a jiní přihlášeni bez přidělení práv od správce mají smůlu. To tak má být. Jak je to ve vašem případě? .
A tohle je možná problém podobných dotazů ale nikoho to zatím nenapadlo se na to zeptat.
0x
How to Fix When "Wi-Fi Wont Connect"
https://www.howtogeek.com/772986/how-to-fix-when-wi-fi-wont-connect/
---
- Zkontrolujte heslo k Wi-Fi síti.
- Zkontrolujte, zda připojení vyžaduje přihlašovací stránku Wi-Fi.
- Restartujte připojené zařízení.
- "Zapomeňte"Wi-Fi síť a zkuste to znovu.
- Restartujte Wi-Fi router nebo přístupový bod.
- Nemáte přístup k internetu? Zkontrolujte modem
- Ujistěte se, že nastavení Wi-Fi je kompatibilní s vaším zařízením (pozor na kanál 13)
- Vyzkoušejte jiné frekvenční pásmo
- Zvažte vzdálenost a rušení; změňte kanál
- Vyzkoušejte jiné zařízení nebo adaptér Wi-Fi
- Zkuste aktualizovat ovladač adaptéru Wi-Fi
- Vyzkoušejte jiný router
--- ---
A je to v řiti! Je cosi shnilého ve státě českém. Včera večer to ještě fungovalo. Neuplynulo ani 24 hodin a jsem tam, kde jsem byl. Noťasu se od té doby nikdo nedotkl ani náhodou. ![]()
Už mě to teda fakt nebaví. ![]()
Nakonec může být i vada hardware. Alternativně se dá pořídit do USB wifi adptér a připojovat se přes něj. aliexpress.com/...
Tak poslední pokus (než to fšecko zahodim).
Koupil jsem USB WiFi adapter a nainstalovgal ovladač z přiloženého CD. Zatím to funguje
(ale to včera chvíli fungovalo taky
). Takže nezbývá, než doufat v zázrak.
Mimochodem - návod na instalaci je dobrý vtip týdne. Jsou 2 možnosti.
1. z CD (noťas nemá mechaniku)
2. instalace z internetu (sqjělá rada. Kdyby mi šel internet, logicky bych nemusel nic instalovat
).
Takže jsem si musel externí CD mechaniku.půjčit.
0x
Podíval bych se na stránky výrobce a podle sériového čísla NB pohledal konfiguraci jak WiFi karta tam je. A stáhl bych si odsud ovladače a ty nainstaloval. Ještě se mihla stát prasarna ze aktualizace Win si tam dala nějaké svoje ovladače.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.