Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpomalený Iphone

Od: telefon
Dobrý den,
mám v posledních dnech neskutečně zpomalený Iphone, a to i když jsem nainstaloval IOS 26. Nevíte někdo, co se s tím dá dělat? Je to neskutečně obtěžující - nejde kliknout na “Obrázky” nebo “Videa” v Safari, socialni site se oteviraji pomalu.
Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepan01
hodnocení

4x
Zdarec, to je tim ze to je iphone. To je u nich normalni, rwsenim je jit do obchodu a koypit si nejaky android, co ma za tretinu ceny dvakrat takove parametry. Třeba samsung.
vernon
21.12.25 12:23
Přesně...:-D
To jsou zase závistivé řeči….nejlepsi, když komentuje někdo, kdo Ajfouna neměl nikdy v ruce.

Pokud by ovšem majitel bazíroval výhradně na značce, tak ajfoun zrychlit jde. Chce to jen vysoký panelák a otevřít okno.

vernon
@clas To mi vysvětli, co se dá na čemkoliv od Applu závidět. Vysoká cena? Pocit, že jsi nóbl, i když nejsi?
iPhone byl můj první smartphone. Zlatej eskovej Samsung...
jir
iPhone musí mít i děcka na základce. Pokud ho nemají, pak se jim kolektiv posmívá. Je téměř jedno, jakej iPhone to je. Radši budou mít iP s mizernou baterkou, který se musí dobíjet 3x, než novej Xiaomi.
Android musí mít dvakrát takové parametry, protože software je univerzální. iPhone má svůj vlastní software na svůj hardware, takže běží s vysokou účinností.

2024
hodnocení

1x

Já tomu nevěřím. Všude kolem sebe slyším, že i když je to podle obyčejných smrtelníků předražený telefon, tak pro majitele je to to nejlepší na světě, protože "aktualizace minimálně 5 let, bezchybný OS, rcyhlé reakce"...Ne, to není možné.

hos

Je pravda že jí dá daleko starší iPhony jde nahrát iOS 26 - takže dokud mi prozradit co tam vlastně má tak těžko posoudit, Ale já jsem to zatím do SE2 nenahrál právě z této obavy - navíc to ani nepotřebuju, protože to mám už jen na nahrávání :)

hos
hodnocení

1x

A kolik máš volného místa na disku v gigabajtech?

A co to je za iPhone? I dvanáctka běhá po 5 letech docela svižně s iOS 26

telefon
67 ze 128 GB
Iphone 13
mor

A tvrdíš že (aktualni) 26.1 ho nějak výrazně zpomalila?

Hele po instalaci nového operačního systému trvá prý i pár hodin než se všechny databáze přeindexují takže je doporučeno ho nechat přes noc na nabíječce a kontrolovat stav až druhý den!

Pokud by to nepomohlo no tak si uděláš zálohu a daš do továrního nastavení a vyzkoušíš s továrním nastavením jak se chová jinak anebo stejně...

Zřejmě že 4 roky starý telefon nebude svižný jako letošní model, pokud jsi ho měl v ruce tak se ti bude zdát ten starý pomalejší to je jasný, doporučuju si vzít do ruky nějakýho levnýho Androida to pak budeš mít v ruce blesk

ajfon
hodnocení

1x
V ruznych forech se tohle nekdy debatuje a vetsinou to byla bud nejaka aplikace, ktera vytezuje procesor (napr. podivat se do infa o baterii na jednotlive aplikace, jestli nemaji vysokou spotrebu), nebo udelat zalohu a telefon preinstalovat (ale tam se bude muset pak znovu aktivovat napr. mobilni bankovnictvi, eSim pokud ho uz 13 ma a podobne). Muze to byt i softwerova chyba.
Chvili po instalaci noveho OS muze byt zpomaleny z duvodu nove indexace souboru, ale rozhodne ne takhle a navic tak dlouho.
Nakonec to muze byt i hardwerova chyba, ale to je velmi mala pravdepodobnost. Ja bych to preinstaloval

hodnocení

1x
Mám ios 26.2 na 11 a telefon jede jako z praku. Ten pomalejší článek jsem já. Nikdy ho nevypínám jako android a nikdy se nezasekl jako android.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]