Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba zapínaní pc (boot loop)

Od: mix
Dobry den, mam problem že se mi po výpadku proudu zacal pocitac zapinat na 10s cca a potom se hned na 3s vypne a takhle furt dokola(boot loop) zkusil sem vymenit zdroj, vyndat, premistit ramky, vyndat baterii na 15s, vyndat grafiku, zkontrolovat zapojene kabely a nic z toho nepomohlo uz si nevim rady byl bych moc rad kdyby mi mohl nekdo poradit. Jediny tip ze je problem v zakladni desce

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mikol
hodnocení

1x

A to se zapíná to PC hned poté co ho dáte do zásuvky nebo musíte zmáčknout tlačítko a až poté začne ten nekonečný loop? BIOS je vidět, nebo jen black screen? Jinak otevřít bednu, dohledat kabely od power tlačítka, kam vedou k desce, opsat či nafotit kam přesně na desku vedou a vytáhnout je. Pak zkusit dát PC do zásuvky jestli se spustí taky... Případně jestli máte kabely od tlačítka z desky vytažené a dostanete se třeba šroubovákem na ten konektor k těm dvoum pinům, tak je tím šroubovákem na vteřinu vyzkratovat, jestli to naběhne... Samozřejmě se nedotknout jiných pinů přitom, natož něčeho na desce... Případně jestli neblbne ještě RESET tlačítko (jestli máte na bedně taky) - to pak možno taky zkusit odpojit (a zase předem vše opsat, nafotit..)

mix
hodnocení

Zdravim, pc se zapina az potom co zmacku tlacitko a pak zacina ten loop, jen blackscreen ani klavesnice, mys a nic se nerozsviti. Dekuji za tip zkusim vyndat ty kabely z power tlacitka.

fly
hodnocení

1x

Pokud má deska/procesor vlastní grafiku, zkusil bych to a tím vyloučil chybu externí grafiky.

bear
hodnocení

0x

Baterku jakou? V notebooku napájecí a nebo záložní pro BIOS (UEFI)?

Vyndej SSD (HDD), Vyndej baterku biosu na 5minut a případně jumperem na desce udělej Facory reset (poznáš podle vynulovaného času hodin v UEFI.

Pak počítač spusť bez disku a sleduj, zda stále provádí loop.

mx
hodnocení

Baterku na reset biosu (CR2032) uz jsem vyndaval asi dokonce na 10min myslite ze vyndani jumperu by v necem pomohlo?

hodnocení

0x
Manuál k desce máš? Deska pípá/nepípá? Co přesně problikne na monitoru, jestli vůbec něco, atd.
mix
hodnocení

Deska pípala ale treba po 10x zapnuti prestala, monitor pise jen ze hdmi kabel neni nalezen a nerozsviti se klavesnice ani mys nic.
fly

Mix to pípnutí (počet a způsob) signalizuje právě tu chybu, když nevidíš na monitor. Beep codes jsou základní identifikace chyb. Vypadá to na problém s grafikou, ale záleží zda pípnul 5x nebo 6x atd.

mix
hodnocení

grafiku jsem zkousel vyndat a zapnout pc bez ni a ma to furt stejny problem, a ty beep codes se opakovali stejne dlouhym tonem a delalo to az do vypnuti pc
fly

Tady máš tabulky podle toho to zkus identifikovat. Vidíš tam možnost chyba paměti RAM tak je tam zkus jen po jedné dávat. cs.wikipedia.org/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tento problém jsem řešil 2x osobně a 1x i zde na poradně. Můj první problém byl způsoben nedostatečně zaraženým kabelem od zásuvky do zdroje PC (asi uvolněn teplem, drknutím do stolu nebo při úklidu) a řešením bylo vrazit ho tam pořádně až po "koule". Později už to bylo horší, protože problém byl způsoben tím, že na základní desce byly nafouknuté kondenzátory (jeden už i vytékal) a tak jsem musel v podstatě postavit PC nový. Problém, který byl řešen před léty zde na poradně byl o tom, že tazatel ze stejného důvodu jako ten současný v podstatě postavil také skoro nový PC, ale ve staré/původní "bedně" - a tam bylo vadné spouštěcí tlačítko/spínač zapnutí PC, které tu celou lapálii způsobovalo. Berte to jako informaci a námět, kam se ještě juknout. Zdravím!

hodnocení

0x

Jde "spustit BIOS"? Začal bych odtud.

Druhý na řadě je bootovací disk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]