Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bonding, Terminátor

Od: rick odpovědí: 2 změna:
Ahoj, mám dotaz. Mám doma z telefonu staré přípojky vyveden pár drátů do bílé krabičky a z ní jde kabel RJ 11 do modemu, kabel je ve zdi. Zvažují že budu mít pro větší rychlost Terminátora od cetinu netusite jaké je to zapojeni, stačí mi jen ta RJ11 ve které jsou 4 dráty pro dvě přípojky a zapojit to do Terminátora a z něj na WAN modemu? Nebo jsou nutny dvě RJ 11 či jedná RJ 45 diky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

RJ11 není kabel. To je konektor (Registered Jack) 6P2C (šestipólový plochý konektor se dvěma osazenýmí kontakty).

Další typy jsou RJ12 6P6Cnebo RJ13 6P4C. Všechny uvedené typy lze zasunout do LAN konektoru RJ45, ale nedoporučuje se to kvůli drobným rozměrovým a tolerančním nesrovnalostem.

Terminátor se připojuje konektorem RJ 45 a do portu WAN - pokud modem podporuje PPPoE. Kupte si běžný LAN Ethernet patch kabel (stačí cat. 5e) v potřebné délce. Terminátor je dodávka poskytovatele.

Musí k vám do přípojky vést nejméně dva páry - lépe tři, aby bylo na výběr.

rick
hodnocení

Takže rozumím tomu správně že ten vodič lze použít a využít ty dva zbývající vodiče pro druhou linku. A buďto nechat ten konektor stejný a nebo na koncích vodiče jenom změnit konektor?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]