MacBook jak jednoduše překlikávat ze souboru na ploše
Od:adeleaxdleodpovědí:1změna:
Zdravím, Jak udělat tuhle ,,klasickou věc,, když mám MacBook. Musim popsat situaci, tak to možná bude trošku delší omlouvám se. Každopádně jde o to že jako student často pracuju ve Wordu nebo třeba v PP a u toho potřebuju překlikávat mezi dalšíma 20 soubory jako např. články, výzkumy, bakalářky, knížky, a tak dále a měla jsem doteďka nějakej notebook Dell , kde to šlo klasicky. Vždy mi šlo jednoduše přepínat ale většinou PDF soubory se dokonce otevíraly jakoby v prohlížeči. Nyní máme ale nove MacBook. Kdyz pracuju ve Wordu a zvětším si to na maximum tak vím, že když dám myšku dolů, tak se mi zobrazí ta spodní lišta, každopádně já mám všechny ty články a tydlety věci se kterými pracuji stažený na ploše. A když ho chci vlastně otevřít tak musím udělat to, že zmenším Word, kliknu někam mimo a tím se mi vlastně všechno co mám otevřené dá jako kdyby dolů na plochu a vidím čistou plochu, tam si pak otevřu nějakou tu práci, ale i když dám takovýto žlutý že to chci stáhnout dolů na tu spodní lištu, (takové to tlačítko minus které je mezi červeným a zeleným), tak potom když jsem zase opět ve Wordu nebo v nějaké jiné práci a potřebuju se překliknout zpátky na tamtu, tak mi to vlastně nejde, Že jakoby když dám to - minus - . tak ono nezůstane stažene dole na tý ploše, ale někam mi to prostě zmizí a já tím pádem když to potřebuju znova otevřít, tak vždycky musím to s čím pracuju zmenšit, kliknout mimo a abych viděla tu celou plochu a tam si to znova otevřít. Celý to vlastně spočívá v tom, že na té spodní liště prostě nevidím ani tu poslední otevřenou práci, A já jak říkám většinou dělám to že pracuju s více najednou, takže v tomhle mi vyhovoval předchozí notebook že jsem to měla vždycky všechno tak dobře vedle sebe a mohla , ale tady mi to zabírá upřímně dost času a je to takový zvláštní, Nevím úplně jestli je to pochopitelný a srozumitelné, pokud jo tak budu ráda za nějakou radu, pomoc případně tipy jak to vlastně dělát, jak třeba s tim pracovat , dekuji
Zeptej se petra máry, nedělám si legraci. Já bych si dal split view, soubory hodil do jedny složky Editor(fuj word Word) vpravo, Finder vlevo, vybral soubor a pomoci Space:náhled , pomocí tab cykloval v složce... Otázka je jak se to zachová po přepnutí do wordu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.