Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy končí OS WIN 10?

Od: karolok odpovědí: 10 změna:

Mám v PC OS WIN 10.,? mám ho v počítači a vyhrožovali , že končí podpora.?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sss
hodnocení

5x

Proč stahovat kalhoty, když je brod daleko. *nevi* No a co má být? Tak nebudou aktualizace. Jede se dál. PC Ti nechcípne.

hodnocení

1x
Už skončila, pokud jste se neregistroval .. více microsoft.com/... a ještě microsoft.com/...
doplněno 22.11.25 15:52: Fungovat vám to bude ještě hodně dlouho, akorát nebudou aktualizace a budete otravován upozorněními na instalaci Windows 11, takže asi tak

hodnocení

1x

Jak již někdo píše kvůli bezpečnosti.

Banky mohou požadovat novější. Ale dávají to zavčasu vědět, že starší verze nebudou mít přístup k internetovému bankovnictví. Bylo u XP, W 7 (Č. spořitelna a ČSOB).

hodnocení

1x

Podpora už skončila, program ale bude i bez ní fungovat, jen Vám ho už nikdo nebude udržovat (já mám aktualizace stejně zakázané, protože často způsobovaly problémy). Můžete ale mít problém například s některými bankami, které budou vyžadovat novější SW. Mně například stále funguje bankovnictví KB a ČSOB i na WIN 7. ČSP ale už ne.

hodnocení

0x

To tak někdy bývá... - starý pc původně WINXP, teď už měl i W7, W10... - a teoreticky může mít i W11 - ale ty tam nechci.

Někdo stále funguje na XP - třeba kvůli starým skenerům, tiskárnám nebo kvůli starým verzím programů.

Jednou měla naše firma celkem velký problém - některé počítače měly automatickou aktualizaci "okamžitě" po zveřejnění - padlo dobře 200 počítačů do nepoužitelných strojů s nutností reinstalace - to nechcete ...

karolok
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Zatím mi to funguje.

hodnocení

0x

Źádný OS nikdy neskončí. Pokud běží na stroji, kde má funkční programy pro tento OS - není problém

Jediné potíže jsou s bezpečností přístupu k internetu a s aktuálním prohlížečem webových stránek.

Pokud se tomuto vyhnete, není nutno se ničeho obávat ani u DOSu.

halamus

Zrovna před pár dny jsem četl tohle: Mise 386: Interne/...

halamus - pro běžného uživatele PC je to zbytečný článek.

hodnocení

0x
S tím končením je to asi tak, že několik mých zákazníků má na PC u CNC strojů W95. Těch, co jedou na W XP jsou desítky. A já stále provozují i NTB s W7, protože právě pro servis starších strojů je nejlepší. Takže jak vidno, podpory netřeba

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]