Už skončila, pokud jste se neregistroval .. více microsoft.com/... a ještě microsoft.com/... doplněno 22.11.25 15:52: Fungovat vám to bude ještě hodně dlouho, akorát nebudou aktualizace a budete otravován upozorněními na instalaci Windows 11, takže asi tak
Banky mohou požadovat novější. Ale dávají to zavčasu vědět, že starší verze nebudou mít přístup k internetovému bankovnictví. Bylo u XP, W 7 (Č. spořitelna a ČSOB).
Podpora už skončila, program ale bude i bez ní fungovat, jen Vám ho už nikdo nebude udržovat (já mám aktualizace stejně zakázané, protože často způsobovaly problémy). Můžete ale mít problém například s některými bankami, které budou vyžadovat novější SW. Mně například stále funguje bankovnictví KB a ČSOB i na WIN 7. ČSP ale už ne.
To tak někdy bývá... - starý pc původně WINXP, teď už měl i W7, W10... - a teoreticky může mít i W11 - ale ty tam nechci.
Někdo stále funguje na XP - třeba kvůli starým skenerům, tiskárnám nebo kvůli starým verzím programů.
Jednou měla naše firma celkem velký problém - některé počítače měly automatickou aktualizaci "okamžitě" po zveřejnění - padlo dobře 200 počítačů do nepoužitelných strojů s nutností reinstalace - to nechcete ...
S tím končením je to asi tak, že několik mých zákazníků má na PC u CNC strojů W95. Těch, co jedou na W XP jsou desítky. A já stále provozují i NTB s W7, protože právě pro servis starších strojů je nejlepší. Takže jak vidno, podpory netřeba
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.