Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílé záblesky oken

Od: win odpovědí: 4 změna:

Když přepnu průzkumník souborů, tak naprosto vždy, mastane bílý záblesk, celá obrazovka je bílá, a teprve pak se

Se něco vykreslí.

Mám nastavené tmavé schéma ve windows - připustme, že je počítač tak zkurveně zpomalený - nevím proč - nedává mi to smysl - není to náročná aplikace - ale měla by se vykreslit základová barva hned taková, jaká má byt být

Když spustím aplikaci - nejprve bílá obrazovka - a pak se, možná něco vykreslí

- navíc se pak vykreslí - třeba - jen malé okno - ale obrazovka je bílá celá. Nechápu!

Když se přepnu na dříve minimalizovaný prohlížeč nebo okno - zase - bílý záblesk - jen je kratší, než při spouštění-

A zase mám všechno nadtavené jako tmavé a taky to mám tmavé.

Nechápu.

- jo a -když spuatím systém -teda když se načte systém po zapnutá počítače, tak ve start menu chybí polovina ikonek a to fakt dlouho - nechápu!

To je asi tak vše, zatím.

Takže, jak mám nadtavit windows, aby bíle neblikal?

A - další problém je asi s výkonem počítače.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

Zrušit tmavý reřim.

hodnocení

0x
Kámoš v práci používá tmavý režim a dlouhé roky poslouchám jeho brblání, kde všude to není dotažené.
To bliknutí při otevření exploreru je známý bug.
mll

Ve windows je ten tmavý režim opravdu dost nedotažený. Navíc se uplatňuje jen na aplikace, které ho podporují, na to jsou nějaké flaggy, které musí programátor nastavit (čili neni to tak, že by se uplaťnovaly tmavé barvy na všechno jako to bylo třeba v 9x a možná ještě v XP, systémové proměnné typu clwindowbackground jsou ve windowsech snad odjakživa (3.11 to už měli, ostatně měly to i oknové systémy před windowsem)). A aby toho zmatku nebylo dost, tak programátoři namísto barev načtených z nastavení používají často nějaké natvrdo nastavené hodnoty (prostě místo clWindowText napíšou clBlack což je normálně totéž, ale pokud je jiné barevné nastavení, tak to neni totéž; pravda desítky už to neumožňujou měnit vyjma přepínání světlý/tmavý režim, ale ještě v sedmičkách to šlo).

Přišlo mi, že linux těmito nedostatky netrpí a že barevné nastavení se použije pro všechny aplikace stejně. (Navíc jsou podporované některé vlastnosti, které windows nepodporuje, třeba barva tlačítka (která jde nastavit, ale to nastavení nemá (aspoň ve windows) žádný vliv, po přeložení v linuxu se ale člověk nestačí divit, protože to nastavení se uplatní), nebo průhlednost některých prvků).

Jinak nic z toho, co tu popisujete nepozoruju (mám tmavý režim v desítkách i mintu), ale třeba jsem tomu jen nevěnoval pozornost. Za to v těch desítkách vidím, jak v tmavém režimu jede jen něco a je to tak dost nesourodé.

Kámoš to prožívá i v androidím mobilu a zrovna před pár dny jásal na novým mobilem, že už tam ten tmavý režim funguje o dost líp. Mně globální tmavé téma nevyhovuje, protože někde to snamená snížení čitelnosti. Ovšem ve většině aplikací si tmavé téma nastavuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]