Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Požadavek infa o výši zůstatku na serveru cults3d.com

Od: tomkk® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,
umístil jsem zdarma 3D model ke stažení na server cults3d.com/... Přišel mi mail, že abych mohl umisťovat i placené modely, tak ať vyplním i údaje k platební kartě. Prohledával jsem net a info o rizikovosti stránek jsem nenašel. Tak jsem kartu vyplnil. Ovšem pak tam požadovali, abych jim sdělil finanční zůstatek. Evidentně se to nějak ověřovalo, protože vymyšlené částky to nevzalo. Na co to potřebují? Je to kvůli nějakým daňovým zákonům?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Osobně bych si šel hned zablokovat kartu. Ukázkový příklad podvodu. Cults3d.com vyplácí peníze buď na PayPal, Payoneer nebo bankovním převodem na IBAN. Jako "ověřovací" otázku používají aktuání zůstatek, to proto, aby věděli kolik je možné z karty vybrat. Peníze jsou schopni vybrat i bez ověření v IB, jelikož stále existují platební brány, které nepodporují 3D Secure.

hodnocení

0x

Zkušenost nemám, ale píšete, že jste nenašel info o rizikovosti nebo serióznosti. Tak v serióznosti a autoritativnosti si ta stránka vede velmi dobře. Takové hodnocení nemají ani mnohé dlouholeté relevantní stránky - viz příloha.

Požadavek infa o výši zůstatku na serveru cults3d.com

hodnocení

0x
Velmi pochybuji o tom, že obchodník může podle údajů z platební karty zjistit zůstatek na účtu. Maximálně může nějakým "testovacím" požadavkem na platbu zjistit, zda zůstatek na účtu takovou platbu pokryje. Ale pokud by to dělal opakovaně za sebou, banka to zatrhne... Navíc, co by zjišťoval u kreditky? Tam zůstatek není, tak by zjišťoval úvěrový limit? Je to nějaké divné...
hodnocení

Možná jde o to, že v USA se spíše používají kreditní karty, kdežto u nás debetní.
To Vám nerozumím. Právě proto je divná otázka na zůstatek, na kreditce žádný není.

divnypozadavek
hodnocení

0x
To je divny pozadavek. Obecne bych pochopil, ze si treba nulovou platbou obchodnik overi kartu, ze je aktivni. Bud je to podvod, nebo jste to nejak nepresne napsal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]