Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ntbk po výměně displaye-nízký jas

Od: miramira® odpovědí: 6 změna:

D. den. U Ntbk Lenovo E570 jsme vyměnili display za full hd 1920 a vše je ormální až na max. jas, který je poměrně

slabý. Setkali jste se s tím? Jas jde ovládat, ale na nejvyšší úrovni je to jakoby na cca 60-70% maxima "opticky". Prodejce nabízí zaslání jiného displaye.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

0x

Původní displej byl s rozlišením 1366x768 pixelů? Pokud ano, je možné, že podsvit LEDek si ubral automaticky jas kvůli nynějšímu displeji IPS(pokud jste tedy opravdu dali displej s IPS technologií). Zkoušeli jste nastavit jas i v Nastavení?

hodnocení

Děkuji, řešil to syn. Já jsem méně zdatný v tomto. Jak se vejde do toho nastavení. Pův byl také 1920 x 1080.

olin

To nastavení jasu je spíš pro kontrolu, pokud se zdá, že tlačítka na klávesnici nefungují tak jak mají.

Ve Win10 přejet šipkou na ikonu okna/STARTu(většinou dole vlevo) a "kliknout", po kliknutí v nově otevřeném sloupci kliknout na ozubené kolečko/NASTAVENÍ, po odkliknutí v nově otevřeném okně nahoře vlevo nabídka SYSTÉM, po kliknutí by se na stránce měl objevit nahoře nápis OBRAZOVKA v nabídce pod ním JAS a BARVA s posuvníkem. Čárku na posuvníku přesunout co nejvíce doprava.

hodnocení

0x

Setkal jsem se se servisem monitorů NTB - u jednoho herního 144Hz byly dva monitory vadné, další pokus servis už nechtěl řešit a jen vrátil všechny peníze s tím, že je pro ně neekonomické toto servisovat.

Displej může být léta někde ve skladu, procestoval i svět ... vadných může být velké procento. Já se poučil a servis tohoto typu řeším dvěma způsoby.

1) - odmontuji monitor a koupím externí, lepší, z notebooku je jen stolní PC

2) - rozprodám na díly nebo "na opravu" a koupím jiný NTB

honicdat
hodnocení

0x

nevím, mozná hypoteticky je nějak řížena hodnota jasu absolutními čísly nebo je tam nějaký meziprvek, který normalizuje úroveň podsvícení pro danou součást podsvícení a ta nebyla třeba vyměněna. To ale fakt tipuju

Spíš co mě napadá, že náhradní displej má prostě jiné parametry a je to to i třeba jiná značka. , ostatně takový bývá loterie, když si někdo třeba v servisu mění LCD.

Příklad: na smartphonu jsem 3 měnil displej (ve skutečnosti jsem to skoro nového smartphonu dal svoji moji základní desku) a pokaždé displej měl jiné barevné podání, byly znát odlišnosti, některý měl duchy a jiný ne, jiná čitelnost na slunci a jiný jas samozřejmě. Dokonce i v prográmku apk hwinfo je vidět i identifikace displeje. Takhle to funguje i u počítačů.

olin

honic: Displej u dražších telefonů je lepší dát vyměnit do servisu, u levných krámů bych neváhal měnit sám. S těmi rozdílnými displeji např. v podání barev máš pravdu, stačí vzít dva stejné telefony, nastavit stejně hodnoty jasu apod. a jsou krásně vidět rozdíly. U telefonů Lenovo A2010 to rozdíl byl..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]