Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Hmmm. Tak jo. A co my s tím jako? *zmateny*

Mám nápad - vykašlem se na to :)

jkj
hodnocení

to by se mohlo hodit, muzes si tam zadat adresu a sledovat bez reklam...

Takže reklama.
xy
hodnocení

reklama ne, penize nejsou, spis tip na tvorbu, myslel jsem, ze tu jsou vyvojari, event. testovaci... proto kategorie internet

prisel jsem na to, ze kdyz se vezme iframe z yt - staci kliknout pravym a zkopirovat kod pro vlozeni, vlozis ho kamkoliv do html kodu nejake online stranky - potom to jede hezky, uz mi tam neskacou prevratny noze ani baterky... ani lososy ani stromky atd.

dale si rikam, ze by se to dalo vylepsovat, takze by to mohlo bejt zadavaci + aby byla moznost zadavat ruzny formy...

hodnocení

0x

Já svoje projekty zveřejňuju na GitHubu, např. http://github.com/githubgilhad/MegaHomeFORTH kde k nim mám popis o co jde a proč je to tak,

nebo na svých stránkách - http://8bit.gilhad.cz/6809/Expanduino/Expanduino_I.html kde zase je vidět autor a zase je tam popsané o co jde

nebo na hackaday.io - http://hackaday.io/project/204418-mhf-002-mega-home-forth

.

iframe je stará novinka, moc se nepoužívá proto, že se nedá jednoduše zabookmarkovat/odkazovat - bookmark/odkaz vede na obklopující stránku a ne na jeho obsah.

.

přehrávání youtube videí ve stránce vídám běžně, ale nejsem si jistý, jak je to licenčně ošetřeno - já to nepoužívám, vídám to čistě jako vložené vlastní nahrávky a myslím, že youtube nepovoluje používání svého obsahu v cizích stránkách jen tak jak koho napadne (určitě má pro to své podmínky a IMHO to spadá pod autorský zákon a tak a i když většinou orel much nelapá, tak porušování autorských práv trestné je a občas si na někoho demonsrtativně došlápnou - a poradna zakazuje Z7 - poskytovat návod k páchání trestných činů nebo nečestnému (podvodnému) jednání a také nelegálního šíření softwaru, autorských děl atd. tak si to nejdřív ověř)

.

Normálně se to dělá třeba takto: http://goodguitarist.com/top-5-campfire-guitar-songs-beginner/

.

vzít kus kódu z cizí stránky a vložit to do vlastní je nápad starý jako internet.

.

co jsi sem napsal není dotaz a není žádost o radu. Samotný odkaz bez komentáře spadá spíš do katgorie spamu a je tak nahlížen

.

a podpis xy taky nevzbuzuje dojem solidního tazatele. Moje přezdívka je známá dlouhodobě, snadno rozpoznatelná a nezaměnitelná (a zná mě pod ní víc lidí, než mě zná občanským jménem).

hodnocení

0x

Neobjevil si nic nového, toto je brutálně starý trik který se často používá když zrovna dočasně nefunguje uBlock. YouTube nedává reklamy do embed videjí (zatím). Mám dojem že i nvidi ous nebo Piped má jako fallback embednutí videa když jim google rozbije extraktor.

Má to nějaké nevýhody a proto se to běžně nepoužívá, už si ale fakt nepamatuju co to bylo (nebylo to nic strašného, spíš otravné ale já to nikdy nepotřeboval).

Zdrojáky můžeš zveřejňovat na nějaké stránce pro hostování zdrojáků, třeba Codeberg, gitlab a podobné. Budeš se ale muset naučit git (tutorial CZ EN) (což bys ale stejně měl protože je to úžasný nástroj pro správu verzí tvého kódu).

Na těchto stránkách taky můžeš přispívat do jiných už existujících svobodných projektů a dělat tak ze světa lepší místo (třeba tím že pomůžeš vymýšlet způsoby jak vzdorovat Googlu).

Je velká šance že i teď již používáš nějaký svobodný software jenom o tom nevíš, třeba tady jsou zdrojáky pro uBlock Origin, tady pro notepad++ , VSCode je taky částečně svobodné i když to co dává microsoft ke stažení je spyware.

Na otevřeném softwaru prakticky stojí svět a vždycky se hodí další lidé, pokud ti vadí jak se google chová k uživatelům, mohl by s tebou rezonovat třeba GNU projekt.

honicdat

Bohužel asi už 2 měsíce youtube hlásí chybu 153 při otevření youtube videa v adresním řádku s /embed/ místo /watch?v=

xy
hodnocení

diky za fundovany odpovedi, budu o tom premyslet.

16.11.25 16:59
hodnocení

0x

Troll.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]