Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
může mi někdo poradit proč mi nejdou přílohy typu .pps, ppt spustit? Píše mi to že mám změnit nastavení v nějaké asociaci. Ale vůbec nevím o co jde... Poraďte prosím...
a máš nainstalovaný nějaký program který to umí Power point, powerpoint viewer, impress z openoffice ...?
Pokud ano tak na ten dotaz najdi jeden z nich, okně bude i políčko zda i příště použít tento program pro otevření tohoto typu souboru a to je celé. Pokud nemáš tak si to při instalaci zařídí sám.
Jestli dovolíš, zkusím to trochu upřesnit
Stáhni si soubor pps/ppt třeba na plochu, klepni na něj pravým myšítkem a vyber Otevřít v programu. V seznamu buď soubor vyber nebo dej Zvolit výchozí program a vyber si, kterým programem budeš tento typ souborů otevírat (případně vyhledej v počítači)
Pokud žádný z nich nemáš nainstalovaný, musíš teda nějaký stáhnout a nainstalovat.
Posílám obrázky pro lepší představu
Dík za odpověď, ale to všechno mám takhle nastavené a nic. Nejdřív tam bylo nastaveno prohlížení pps v Openoffice, já stáhl powerpoint viewer, nastavil jej jako výchozí prohlížeč pps. Soubor se mi stáhne, ale už se nespustí. Když to přehodím zpět na Openoffice je to o.k.
Tak už fakt nevím
Vy asi nemáte kompletní Office.Ve vieweru jdou sobory prohlížet,ale musíte je vložit do spuštěné aplikace.Možná se pletu -vyzkoušejte to.
Nějak asi nerozumím, tak otevírej soubory v Open Office, ne?
Nebo se ještě koukni do Možnosti složky>typy souborů a přiřaď přípony pps a ppt k určitému programu, který chceš
Jo, v openOpen Office to jde, mě spíš jde o to, proč i když to nastavím aby se prohlížely prezentace v Powerpointu tak to nejde, ale když to nastavím na Open Office tak to jde. A navíc se mi zdá, že v Powerpointu je to lepší...
Nastavil jsem to i tak jak jsi mi říkal, ale pořád nic...
Díky moc všem za rady, hlavně tobě, byla tam malá chybička, kterou jsem celou dobu přehlížel...
Takže díky moc, až, když jsem se pořádně koukl na ty obrázky, co jsi ukazoval, došlo mi to. Tak je vše ok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.