Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění a vyretušováním datumu a času z fotky

Od: czechlion odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, potřeboval bych od někoho pomoci nebo poradit. Dříve jsem dělal fotky na foťák a u některých fotek mám automaticky v pravém dolním rohu datum a čas. Nyní bych potřeboval z jedné této starší fotky udělat dárek, ale chtěl bych tento číselný údaj dát pryč.

Zkoušel jsem různé aplikace a editory, ale výsledek nebyl příliš zdařilý nebo v kvalitním rozlišení, a pokud ano, tak to bylo ze zahraniční placené aplikace (jako náhled zhotovení).

Byl by tu někdo, kdo by uměl odstranit tento číselný údaj z fotografie a vyretušovat to tak, aby nebylo vůbec poznat, že na fotce tento datum a čas byly? Některé programy to prý zvládnou za 5 minut kvalitně udělat, ale bohužel nejsem v tomto příliš expert. Pomohl by mi někdo prosím? Děkuji za Vaše odpovědi :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já jsem a uričitě zůstanu velmi slabým uživatelem PC. Pro slabé uživatele je Picasa. Jednou z nabízených možností je retuš. Mazala jsem takhle data měkolikrá a paráda.

hodnocení

0x

Zdravím.

Používám už mnoho let PhotoFiltre 7 lze počeštit a je free.

Pošli fotku.

AI Gemini umí černobílé foto dobře dobarvit.

czechlion
hodnocení

Moc děkuji za odpověď :) Kam mohu mou fotku poslat? Na email třeba? Na stránkách jsem poprvé, tak nevím, jak to tu přesně funguje.

hodnocení

0x

Není problém, jednoduchá věc.

jiofa

No ne vždy to je jednoduchá věc. Záleží kde ten datum je a jak moc záleží na "úpravě". V tomto případě to rozhodně jednoduché nebude, má li být zachován iriginál bez data.

Odstranění a vyretušováním datumu a času z fotky
09.11.25 16:07
Odstranění a vyretušováním datumu a času z fotky #2
Odstranění a vyretušováním datumu a času z fotky #3
czechlion
hodnocení

Moc děkuji za odpověď. Pokud by to nebyl problém a mohl bych zaslat fotku na email, tak bych byl rád. Děkuji :)

Jméno plus @gmail.com

@jiofa @stefran To nějak moc nechápu. vymazat datum na obrázku AI, vložené pomocí AI? každopádně to jde ať pře AI nebo aplikaci pomocí retušovacího nástroje.

lll
hodnocení

0x
Na některých mobilech je to běžná funkce, např. Na Pixel 6a se jmenuje Kouzelný zmizík.
Odstraní jakýkoli objekt, sloup či člověka nebo cokoli jiného z fotky a uloží jako kopii. Holt umělá inteligence.
Odstranění a vyretušováním datumu a času z fotky #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]