Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepodporovaný hardware co dál

Od: el odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, podpora WIN 10 skončila. A když sem chtěl aktualizovat na WIN 11( z důvodu ochrany) píše to že můj hardware je nepodporovan a nebude kompatibilita ani ochrana plná. Nemám v plánu kupovat nový počítač dá se to nějak řešit? Co vlastně znamená váš počítač nebude plně chráněn z duvodu nekompability.
Mám:Procesor: AMD Ryzen 5 1600X Six-Core Processor, 3600 Mhz, jádra: 6, logické procesory: 12
Základní deska: B450 GAMING X
Pamět: 16GB
Grafika: Nvidia 1060
verze win: 10.0.19045 Build 19045

Děkuji za vysvětlení.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Znamená to, že ti MS vzkazuje, že si máš buď pořídit nový počítač, nebo jiný OS.

(Já si pořídil Linux už v minulém tisíciletí a nikdy toho nelitoval :)).

A spousta lidí provozuje i starší verze Windows bez podpory MS, zrovna teď někdo řešil cosi s Windows XP :)

el
hodnocení

Jo o tom Linuxu- různé verze čítam často ale celý život sem na win a jsem na ně zvyklí. Navíc mám obavu že spoustu věci které ted šlapali na win ihned po instalaci bez problému na Linuxu bude složité. Jde na Linuxu vubec třeba Klient Mozilla thunderbild? a spoustu jineho užitečneho? a někdy i nutného jako doplnky ruzné adobe atd. Třeba založky jdou snadno převest z prohlížečů atd?

Ten nepoužívám, ale nejspíš ano - thunderbird.net/...

Všechno, co potřebuju mi tu jede, a že toho používám docela dost :)

Ale samozřejmě, že je Linux jiný, než Windows. To je taky důvod, proč jsem na něj přešel a nechci zpět.

altsoft

ttt
hodnocení

2x

nebo nainstalovat windows 11 bez TPM

hodnocení

1x
Podpora w10 byla o rok pdodloužena.
Potvrzuji, jsou tam nějaké podmínky, tuším verze PRO nebo Home a ještě nějaké další, účet Microsoft, build Windows myslím 22H2. Už jsem to doma nastavoval a jede to.

riva
hodnocení

0x

Znamená to tolik, že pokud předchozí (nepodporovaná) verze měla nějaké bezpečnostní chyby, tak ty nebudou odstraněny. Nemá cenu se kvůli tomu vzrušovat, ochrana počítače, dat i aplikací probíhá na více úrovních, což je pro běžného uživatele i nadále dostatečné.

justaperson
hodnocení

0x
Zdravím,
Znamená to to, že Windows 10 přestanou dostávat aktualizace zabezpečení a váš počítač oficiálně nepodporuje Windows 11. V nastavení v aktualizacích je možnost přihlásit se Microsoft účtem a získat zdarma další rok aktualizací. Bez aktualizací OS je Váš počítač postupem času čím dál více zranitelnější proti virům, v operačním systému hackeři objevují nové a nové chyby, které jsou čím dál kritičtější a Microsoft je již neopraví.

hodnocení

0x

W.11 jde bez problémů nainstalovat a normálně funguje.

Jde to udělat i tak, že všechny aplikace a nastavení z W.10 zůstanou a jsou funkční - při instalaci třeba vybrat "zachovat ...".

malicomputer.cz/...

nano
hodnocení

0x

Aktualizovat na Linux? Ale přijdete o data. Je třeba je zálohovat. S 16 GB pojede jak po másle. Ale pokud chcete hrát hry, tak spíš ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]