Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s obchodem temu?

Od: temu odpovědí: 29 změna:
Přemýšlím že bych tam koupil věci

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dost často objednávám. Nemohu chtít za málo peněz symfonický orchestr, hodně hudby. Ideální nákupy hraček pro děti, oblečení pro děti, vybavení kuchyně a domácí potřeby vůbec. Prostě žádný luxus za dvě stovky. Hodinky? No, nekup chytré hodinky za 200kč a chvíli smíchu. A jdou přesně.

Zkušenosti s obchodem temu?
thetruth

Hračky a oblečení pro děti a kuchyňské potřeby? Všechno neschválené, plné kdoví jaké chemie, nekontrolované jakýmkoli úřadem. Tohle někdo zkusit dát mému dítětí, tak letí ze dveří.

thetruth

Jo a co je na těhle hodinkách na obrázku chytrého? BTW. kdysi jsem taky pokusničil s "extra cheap" hodinkami z Alíku, rádoby chytré hodinky, Všechno fungovalo mizerně, použitelnost mizivá, a skončily tak, že mi jeden den na ruce v nich blafla baterka. Naštěstí jen teplo a po sundání z ruky pak trochu páry, zranění žádné, nezahořely prudce a sundal jsem je včas. Takže gratuluji k nákupu, není nad to ušetřit pár Kč výměnou za spálený barák a raka.

0rion

Jak píše thetruth, zrovna věci pro děti a pro kontakt s potravinami bych tam nekupoval.

Nechtěl bych trvale na ruce nosit hodinky s páskem z plastu, nebo silikonu z Temu, může se z toho uvolňovat kde co. Ale fakt je, že celkově nesnáším tyhlety řemínky, i od "značkových" chytrých hodinek jsem jej musel vyměnit za kožený. A tím myslím kožený, ne "kožený" z nějaké ekokůže, které se prodávají za pár stovek.
thetruth

@tomkk Jasan, takové období kdy jsem zkoušel všemožné kraviny, dneska už bych to neudělal. A šlo jen o mne a zvědavost, co nějaké smartwatch za 350 umí (a uměli h**no). Ale zjistit, že tenhle Temu odpad někdo používá na zpracování jídla, nebo to nejhorší, že tenhle sh!t někdo dává dítěti, z toho je mi normálně blivno. Nikdy bych nedovolil aby cokoli z toho odpadu se dostalo k mému dítěti. Absolutně nepochopitelné! I u věcí u nás prodávaných si dávám pozor, a co se mi nezdá, nekupuju nebo vyřazuju (když už se to k nám nějak dostane). Jako aby se dítě udusilo odpadlými kousky, mělo vyrážku, nebo náběh na zdravotní problémy v budoucnu kvůli odpadní hračce za pade? Na***t!

Já spíš reagoval na ty hodinky babkazov®. Ale ono je rozdíl i v používání, já hodinky téměř nesundávám, ženské často střídají několik hodinek podle oblečení a mají je na ruce třeba jen pár hodin denně..

Náhodou hodinky za 4700kč no nekupte to za dvě stovky.*smich*
Ne fakt, může mne někdo říct jaký je v nich rozdíl?
chrono24.cz/...

Asi máte všichni pravdu. Jen mi vrtá hlavou otázka, jek je možné, že je tolik Číňanů, když žijí v takových jedech hnusných. Asi jen pokus o humor. ;) Stařenka, stařeček, můj tata, byli všichni ze statku. Všechno své, občas koupili hovězí, jinak vypěstovali své. Všichni měli rakovinu. Hmhmhm, divné.

thetruth

V Číně je tolik lidí, že ještě donedávna ta země žila ze zemědělství, kde bylo třeba mnoho lidí na práci, rodiny byly rozlehlé. To způsobilo přelidnění, které regulují až v poslední době politikou jednoho dítěte. Což má ale za následek, že populace tvrdě stárne a podíl mladých je nízký, což v budoucnu přinese prudký pokles populace. A pokud jde o vliv těchto jedů a průmyslu, tak ten v Číně vzkvetl v obřím až v posledních desítkách let, například automobilový průmysl. Tam se do devadesátých let jezdilo na kole, šťastnější na motorce. V roce 1990 připadalo jedno auto na 1000 obyvatel. A žádný Aliexpress ani Temu neexistoval. Podíl výroby v jiných státech byl větší. Ten boom průmyslu tam není tak dlouho, aby se to ještě projevilo, vůbec v tak velké populaci.
Na druhou stranu, jste mi ale celkem ukradená. Jestli máte potřebu sebe a okolí trávit špachtlí o 20 Kč levnější, a příbuzní tolerují obdarovávání odpadem s kvalitou s nulovou kontrolou, je to váš problém. Mé dítě naštěstí neobdarováváte, takže mi to může být jedno. Ale jsem tím upřímně fascinován, a možná mne to rozohnilo víc než jsem čekal, protože u svého dítěte bych to netoleroval a hodně rázně zasáhl, ale každý svého štěstí strůjcem. Já svému dítěti koupím radší autíčko od Leny. Podpořím českého výrobce (byť vlastněný němci), a mám jistotu, že dítěti nedávám nebezpečný odpad.

hodnocení

3x
Prostě čína. Vesměs levné zboží, kdy cena odpovídá kvalitě. Připadá mi, že temu jede hodně na cenu. Např na aliexpresu se dá spíše najít kvalitní zboží. Chce to použít tu kouli co leží na krku. Výrobek může stát v noname verzi 2$, od profláklé čínské firmy několikanásobně víc, ale při perfektní kvalitě. A stále levněji, než od českého prodejce naprosto totožného zboží. Ale i na temu jde občas najít zboží s dobrým poměrem cena/kvalita.
0rion

Problém Temu ale i Aliexpressu je, že podle obrázků naprosto stejné zboží tam nabízejí desítky prodejců a ceny se často liší o 50% i více. A jelikož ty obrázky mají prodejci stejné, kradou si je navzájem, tam je to tradice, tak nemáte šanci poznat, jestli to dražší zboží je v něčem lepší (podle mých zkušeností se skoro vždy jedná o identické zboží, jen s různými cenami). Zkrátka nákup na čínských tržištích je do značné míry loterie.

Zrovna teď jsem kupoval takovou kapsu na autosedačku pro děcka. Byla fajn, tak jsem bral druhou. Vypadá i na živo naprosto stejně, ale nemá už pevnost(nedrží si tak formu) jako ta první. Prostě jiný materiál. Pravda bral jsem ji od jiného prodejce.
rk22

Už několikrát jsem zvažoval zkusit něco nakoupit na Temu, ale prozatím jsem tam ještě nic nekoupil. Nakupovat bych se tam nebál, ale připadá mi to, že AliExpress kde občas nakupuji je mnohem pořehlédnější a také i u většiny zboží i trochu levnější, hlavně když se trochu pohledá mezi různými prodejci nabízejícími stejné zboží a nebo si počká na nějakou slevovou akci kdy dané zboží může být i o dost levnější.

rk22, taky jsem to již 2x zkusil.

Ale zase si dám nějaký velký čas paizu, nežli to zkusím opět.

hodnocení

2x
Nenakupuji tam rád, příliš vysoké procento zboží je úplným šmejdem. Ale pár věcí, které jsem neobjevil jinde, jsem tam koupil. Jen "blbinky", nic seriózního. Přišlo to za pár dni a bez problému.
Je potřeba si hodně hlídat popis a recenze, hodně věcí tam na fotce vypadá jinak, než pak v reálu.
0rion

Přesně tak, obrázky zboží jsou největší slabina Temu, jsou málo detailní, vzbuzují pocit větší velikosti zboží a občas jsou fotky mírně odlišné od toho co skutečně přijde. Ale to je spíš šlendrián či vyčůranost prodejců, Temu za to asi nemůže. A je potřeba počítat s tím, že Číňan umí ušetřit na všem, třeba jsem si tam objednal PE zip sáčky, tloušťka materiálu bude asi jen pár molekul *smich*

Například tam prodávají spoustu vánočních dekorací, které vypadají plasticky, přitom jsou to jen 2D obrázky na umělohmotné placce. :) Zde i s varováním:
Zkušenosti s obchodem temu? #2

hodnocení

2x

Udělal jsem asi 3 objednávky a zatím spokojenost je 96%. Ale hlavně se soustředím na věci které "nejdou pokazit". Jako třeba tlačítka, páčky, různé jednoduché koncovky, senzory atd, prostě věci které se stejně vyrábějí po (sta)milionech a řekl bych že se ani nevyplatí dělat levnější variantu na odrbávání lidí. Zatím všechn ok

Nejdražší věc byla asi za stovku - taková ta bezdrátová klávesnice na dva prsty co v alze stojí asi 600,- a absolutně skvělé, teda samozřejmě stojí celkem za houby ale já bych to stejně nikdy seriózně dlouhodobobě nepoužíval. Je to ale super do kapsy na cesty když je potřeba přistupovat k zařízení bez klávesnice.

Taky si myslím že není moc velký risk tam kupovat třbea nálepky na míru, tam taky není moc co pokazit.

Cokoliv dražšího bych z tama ale asi nekupoval

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, čínský obchod/tržiště, který nabízí málo kvalitní zboží, podezřele levné a všechno možné i nemožné (většinou zboží zbytné). To se Čechům líbí a je u nás velmi oblíbený, i přes různá varování - "Kdo nekupuje na Temu, není Čech.". Nakupujte také. Zdravím!

doplněno 29.10.25 15:36:

google.com/...

doplněno 30.10.25 10:24:

Ono se zdá, že naši škudlilové nakupující na Temu jsou ti stejní, kteří potom chodí volit "přes svou peněženku"a na úkor další generace .

makk
hodnocení

1x

Není to výkvět kvality, ale je to levné a když si umíte vybrat tak i dobré. Já jsem celkem spokojen, ale je třeba vybírat a porovnávat. Tentýž výrobek mají naše e-shopy dvakrát dražší, ale někdy taky za stejnou cenu.

Čína umí vyrábět kvalitně, ale ví, že běžný zákazník jde hlavně po ceně, tak nám holt nabízí levné šunty.

thetruth
hodnocení

0x

Gratuluju.

tonda
hodnocení

0x

Na temu nelze nic objednat, jsou to pouťové šmejdy, viz automatické luxusní hodiny za 150,-.Elektronika nefunguje vúbec.

id
Stačilo 3 minuty, zboží reklamovat a do 5 minut màte peníze zpět a nic nemusíte posílat zpět. Některé zboží si vyžádají k posouzení. Dopravu zpět také neplatíte.
Použít selský rozum a číst recenze výrazně zvýší šanci, že zboží bude použitelné a nebo se mu prostě s úsměvem vyhnu.

hodnocení

0x

To už nestihnete, když nastupujete jinam...

Tak třeba chce vězňům dovést nějaké dárky a má strach, ať nekoupi nějaké zmetky.*smich*
29.10.25 21:30

*pivo*

kolik
hodnocení

0x

Na Temu je mnoho věcí dražších než v českých obchodech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]