Nejste přihlášen/a.
mám naprosto zvláštní problém, mám nový wifi 7 router Mercusys 47 be, některé lan kabely v něm nefungují, když je dám o metr vedle do switche tak fungují bez problému. Napadá někoho čím to může být? nejde o staré kabely ale o fungl nové, jeden CAT7, druhý CAT6.
router i switch mají jen 2.5gbps sloty, proto kabely vyšších tříd aby to jelo naplno.
nikdy jsem se s takovou situací nesetkal, tak mě zajímá co tomu může být ![]()
A jiné kabely tam fungují? Tedy jsou ty porty vůbec funkční? Jestli jsou kabely mizerné, a v nastavení má tento router vynuceno třeba jen maximální rychlost připojení, tak to nedají. Pokud není nic konfigurační a kabely jinde normálně chodí, je to routerem. Upřímně nějaký Mercusys je pod mojí rozlišovací schopnost, pokud jdu extra po ceně, tak TP-LINK, pokud chci lepší support, doporučím Asus, ale osobně mám doma Mikrotiky. A ani na jednom ze zmíněných routerů jsem se s podobným problémem nesetkal. max když jsem měl mizerný kabel, běžela síť jen 100 misto giga. Proto mne napadlo, že jestli máte na portech vynucenou max rychlost, a ty kabely ji nejsou shcopné dát, tak se to nedomluví. A switch si může rychlost degradovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.