Nejste přihlášen/a.
Poněvadž v PC Lenovo M710s nemám mechaniku CDDVD a chtěl bych různá CD a DVD zachovat pro potomky, rád bych data a soubory archivoval na nosiče USB nebo na HDD,
Pořídil jsem si z TEMu externí model XD013 - TS-U633J, zapojil na USB3 port, mašinka zdá se životaschopná, ale dělá drahoty spolupracovat s PC. Správce zařízení ji zná, čte 2 ovladače, ale např. TC už o ní neví, ani WMP atd. Externí mechanika se ale točí (čte data - ale marně).Zkoušel jsem všechno možné, ale bezvýsledně.
Jistě už někdo na podobný problém narazil a vyřešil - mohu poprosit o radu?
Děkuji
Děda
Je dobré zmínit jaký máš Op. Systém, pravděpodobně máš Win11 nebo 10. Zkus ty CD, DVD ještě přehrát přes VLC "přehrávač" videolan.org/... ten toho umí docela dost přehrát. Ta mechanika je sice čína, ale mělo by si to s evropskými formáty a soubory poradit.
Většina lidí se s tímhle nesetkala, protože nekupuje kápy z Temu. Kdoví, co v tom je, nějaká odpadní mechanika, mizerný převodník atp. Tyhle věci se nekupují na obchodech, které jsou známé tím, že prodávají odpad. Cena DVD mechaniky i zde je nekolik stovek, kolik se na krámu z Temu asi tak ušetří? A jestli stála pajdu, tak se nedivím, že nefunguje.
A druhá věc, dotazy tapetujete po serverech, ale co si číst odpovědi? Klasické DVD médium, zvláště ty méně kvalitní mohou mít životnost pouhé roky (+ své může provést kvalita záznamu, která bude jistě u odpadní vypalovačky "skvělá"). Speciální dlouho trvanlivé médium byl M-Disc. Bohužel DVD verze se asi již nevyrábí, nebo se k nám nevozí. Nehledě na to, že pochybuju, že ten čínský křáp by to uměl zapsat, je na to potřeba silnější laser. Dostupné jsou nyní již jen BD M-Disc, a bohužel jsou docela drahé + je potřeba BD vypalovačka.
Všechny externí mechaniky, které mi prošly rukama, šly na počítačích s Windows a Linux ve všem na první dobrou, ovladače netřeba. Normální mechaniky známých výrobců za pár set.
Levně koupené, dvakrát placené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.